PERSBERICHT

Rouwboekje genomineerd` voor International Funeral Awards 2005

Blijvende herinnering middels rouwboekje in foto’s

In Nederland is het (nog) niet zo gebruikelijk om de begrafenis van een overleden familielid in beeld vast te leggen. Maar inmiddels is gebleken dat velen wel degelijk behoefte hebben aan een visuele herinnering aan die belangrijke, laatste dag. Het Rouwboekje, gemaakt door professionele fotografen, betekent wellicht een nieuwe ontwikkeling in rouwverwerking.

Het Rouwboekje is een samenvatting, een visueel verslag van een ingrijpende dag. Het zijn foto’s van de verschillende belangrijke momenten. Van de uitvaart, de begrafenis, de toespraken en de gezamenlijke verwerking.
Volgens de initiatiefnemers kunnen in overleg nog allerlei elementen worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een cd met muziek en met opnamen van toespraken.

De standaarduitvoering van het Rouwboekje is sober, biedt een mooi overzicht van de gebeurtenissen in ± 40 beelden.
Die kunnen uiteraard in kleur of zwart-wit worden weergegeven. Bij het zien van de voorbeelden van het Rouwboekje is het eigenlijk niet goed voorstelbaar dat men niet al eerder op het idee is gekomen. Juist voor later, voor nabestaanden, verre vrienden en kleinkinderen zullen deze blijvende herinneringen in de vorm van foto’s van grote waarde blijken te zijn.

Wie meer wil weten en zien, kan terecht op de website
www.rouwboekje.nl