Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 43
24 oktober 2005 t/m 30 oktober 2005

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Relevant ledenblad van de NVVE Relevant, kwartaalblad van de NVVE (Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde), nr.4, oktober 2005
Vaste rubrieken: Commentaar, Kort, Relevante kwesties, Brieven, In beeld, NVVE nieuws en Diensten. In het blad verder een aantal artikelen waaronder:

Wie bepaalt of je genoeg lijdt?
Begin jaren zeventig werd huisarts in ruste Peter Kaldenhoven voor het eerst geconfronteerd met een patiënte die levensmoe was en hem vroeg de dood een handje te helpen. Lang wist hij haar wens niet op waarde te schatten.
Interview Heleen Dupuis
In het publieke debat heeft zij vooral naam gemaakt met haar aanhoudend pleidooi voor de mogelijkheid van euthanasie. Ethica en Eerste Kamerlid Heleen Dupuis is tevreden met de nieuwe euthanasiewet. 'Die is volgens mij royaal. Waarmee niet is gezegd dat de ruimte die de wet biedt ook daadwerkelijk wordt benut.'

Verschillende kranten, 28 oktober 2005. Veerman positief over kerkhof natuurgebied
(GPD) - Minister Cees Veerman heeft geen bezwaar tegen begraafplaatsen in natuurgebieden. Hij staat daarom positief tegenover het verzoek van LPF-kamerlid Wien van den Brink om daar ruimte voor te maken. Steeds meer mensen willen worden begraven op een mooi plekje in de vrije natuur. Als het aan de LPFer ligt, moet Staatsbosbeheer aan de randen van natuurgebieden ruimte maken voor begraafplaatsen.

Leeuwarder Courant, 29 oktober 2005. Slim schenken
Ouders mogen in 2005 maximaal € 4303 belastingvrij schenken aan elk kind. Eenmalig kan dat bedrag worden verhoogd tot € 21.506 voor kinderen tussen de 18 en 35 jaar. Ook voor ouders die niet over de nodige liquiditeiten beschikken, zijn er mogelijkheden om vermogen over te hevelen.
Schenkingsrecht-tarieven in 2005


Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage