Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 32
2 augustus t/m 8 augustus 2004

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Baby's begravenissen in Liverpool Verschillende kranten, 6 augustus 2004. vijftig baby's na schandaal Liverpool
(GPD) Esther Gotink: De eerste groep uit totaal duizend niet-geïdentiflceerde dode Britse baby's kreeg gisteren de laatste rustplaats in Liverpool. Tussen 1988 en 1995 negeerde de Nederlandse patholoog Dick van Velzen de wensen van ouders, en verwijderde hij systematisch organen van overleden kinderen.
Vijftig eikenhouten kistjes, niet groter dan een schoenendoos, kregen gisteren in aanwezigheid van de bisschop van Liverpool, een pastoor, een imam en een pandit (hindoestaanse priester) een plek in een bijzondere graftuin in Liverpool, Baby Garden genaamd. Het was de begrafenis van de eerste groep van duizend ongeïdentificeerde baby's die twintig jaar lang zonder wetenschap van hun ouders waren bewaard door de universiteit van Liverpool en kinderziekenhuis Alder Hey.........Denise Green, wier achttien maanden oude zoontje William in 1994 overleed en nadien bleek ontdaan van zijn organen, is opgelucht over het waardige vaarwel van de onbekende baby's. Haar eigen kind heeft ze drie keer moeten begraven nadat het Alder Hey schandaal uitlekte. „We zullen nooit weten wie deze kinderen zijn. Maar ze zijn iemands kinderen, en het is rechtvaardig en menswaardig dat ze nu de uitvaart krijgen die ze verdienen."
 
Volkskrant, 6 augustus 2004, Schaatsbaan op kerkhof in Worcester (USA)

Inwoners van deze Amerikaanse stad verzetten zich tegen de aanleg van een schaatsbaan. Die moet op de plek komen van een vroeger kerkhof.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage