Comes                    Reiny van der Vegt

                                                                                 
      Babs Mulder                        en                                       Reiny van der Vegt        

      Willem Lodewijkstraat 143                                              Stationsweg 2
      8933 BM  Leeuwarden                                                    9254 HB  Hurdegaryp  

PERSBERICHT

Hurdegaryp, 30 september ’03

INFORMATIEDAG  “EEN UITVAART ZOALS U DAT WENST”

Wij, Babs Mulder van Comes en Reiny van der Vegt uitvaartonderneming, ervaren nog steeds dat het onderwerp “de dood” voor velen een taboe is. Toch verandert er de laatste jaren veel op dit gebied. Door de mensen meer te betrekken bij het regelen van de uitvaart wordt voor velen dat taboe meer hanteerbaar. Dit kan een verzachtende werking hebben op het rouwproces. Binnen ons werk zien we een steeds grotere behoefte aan meer informatie rondom een uitvaart. Op zaterdag 1 november, allerheiligen, vindt er daarom een informatiedag plaats in Theater Romein, Bagijnestraat 59 te Leeuwarden. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan men bij de verschillende deelnemende organisaties terecht met vragen of kijken naar de tentoongestelde voorwerpen.    

 DE TOEGANG IS GRATIS

Deze dag zal om 11.00 uur door de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga  officiëel geopend worden. Daarna zingt Marijke Rodenburg uitvaartliederen.

Om de aandacht van het publiek te trekken zal er die dag een rouwkoets rondrijden in het centrum van Leeuwarden en op het Oldehoofsterkerkhof zal de nieuwe uitvaartbus te bezichtigen zijn.

Deze dag komt tot stand met medewerking van:

De Noorderbegraafplaats, Cor Brattinga * Crematorium Goutum * Bloemenwerk: Wikje v.d.Wal en bloemenhuis Mata Hari * Grafmonumenten: Jan Hooghiemstra glaskunstenaar, Koos Fransen en Marjo Többen * Kistenfabriek en Rouwvervoer Hoogland * Rouwverwerking:  Clara Velema “Rituelenwerkplaats”, en Willy Westendorp “De Oergong” * Boekhandel De Tille * Wikkelgoed uitvaarttextiel * Van der Poel uitvaartvervoer * Stalhouderij Evert Drogt.

Deze dag wordt georganiseerd door Babs Mulder en Reiny van der Vegt, uitvaartbegeleidsters.