Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 32
4 augustus 2003 t/m 10 augustus 2003


overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

vakblad uitvaart Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen in België en Nederland, nr.7. juli/augustus 2003. Thema: Milieu
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws: ROC neemt VOU-opleiding over; Begraafplaatsen geen schade voor milieu. Agenda. Boekbesprekingen. Producten en diensten: Printer voor rouwdrukwerk, Column Een vak apart De groene begraver door Huub Kluitmans. Column cursief: Vriesdrogen door H. Kok. Column Recht: Inspectie lijkbezorging door Mr. Frank Mutter. Verder een aantal hoofdartikelen waaronder:

De groene uitvaart in Engeland: Markt of marge.
Dick Duynhoven: In Engeland wint de groene uitvaart steeds meet terrein. Letterlijk terrein, want inmiddels zijn al op meer dan 160 plaatsen natural burials mogelijk. Volgens fans heeft deze alternatieve manier van begraven een grote groeimarkt.
' Er komt veel op ons af ': LVC wil milieu-convenant.

Jasper Enklaar: Het nieuwe LVC-bestuur wil de komende jaren met grote stappen vooruit. Er zijn plannen voor een nieuwe opleiding, een geautomatiseerd boekingssysteem voor alle crematoria en een branchebreed convenant op milieugebied.
De begraafplaats als monument: Instandhouding en ontwikkeling volgens plan.
Frank Mutter: "Onderzoek alles en behoud het goede." Deze aansporing zou zeker moeten gelden voor de funeraire cultuur.

nieuwsbrief st. RoosSt. Roos, Stichting ter Oprichting en Instandhouding van het Monument voor het Onbekende Kind. Nieuwsbrief, augustus 2003, jrg 1, nr. 1. In deze nieuwsbrief de stand van zaken en diverse activiteiten van de stichting.
inl. e-mail: tempelhof@kabelfoon.nl

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage