Persbericht

Hilversum, 26-3-02

www.ncrv.nl/dodenzijnnietstil

Zelf een overledene eren op NCRV.nl
NCRV start online herdenkingsplaats

Aan het begin van de Stille week - de week voor Pasen - start de NCRV een herdenkingsplaats op internet. Vanaf maandag 25 maart kunnen bezoekers van de site www.ncrv.nl/dodenzijnnietstil een dierbare overledene herdenken door een In Memoriam te schrijven en achter te laten op de site. Verder kan men via een forum reageren op de teksten van andere bezoekers. Op www.ncrv.nl/dodenzijnnietstil staat ook informatie over dood, doodgaan, herdenken en voortleven.

De NCRV is de online herdenkplaats is gestart in het kader van het paasthema 'Doden zijn niet stil'. Tijdens de stille week, van maandag 25 maart tot en met zondag 31 maart, besteden tal van NCRV-programma's aandacht aan overlijden, herdenken en voortleven na de dood. Op ncrv.nl/dodenzijnnietstil is een overzicht te vinden van deze radio- en tv-programma's.

Zaterdagnacht 30 maart, van 01.00 tot 06.00 uur wordt op Radio 1 en 2 onder de titel 'NachtLicht PaasWake' een speciale uitzending rondom 'Doden zijn niet stil' en het paasfeest uitgezonden. Hierin komen onder anderen imam Van Bommel, rabbijn Soetendorp en dominee Ter Linden aan het woord over dood en voortleven.