Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 34, 19 augustus 2002 t/m
25 augustus 2002

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr.7. juli/augustus 2002. Thema: Milieu
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws; Europese norm uitvaartverzorging; Convenant Lijkhoezen getekend; café op begraafplaats; nabestaanden-contact; resultaten Dela, Monuta, Yarden onder druk; dood op het web.. Agenda. Boekbesprekingen. Producten en diensten: Fotobidprentjes; miniplotters; toespraak bij uitvaart; cursussen; octrooi koelmatras. Estafettecolumn: In memoriam door: Ida A.M.T. Bunte. Column Geld stinkt niet: door H. Kok. Column Recht: Tijdelijk begraven: door Mr. Frank Mutter. Vacaturebank: advertenties van werkzoekenden en van werkgevers. Verder een aantal hoofdartikelen waaronder:
Karton ten einde?
Dick Duynhoven: De verkoop van kartonnen grafkisten komt niet erg van de grond. Laat staan dat er veel de grond in gaan. Over de stille dood van een goedbedoeld product.
Pim Fortuyn
Met de begrafenis van Pim Fortuyn in het Italiaanse plaatsje Provesano kwam een einde aan een unieke periode voor Nederland én voor het Nederlandse uitvaartwezen. Als afsluiting hiervan een aparte bijlage in het hart van dit blad.

Verschillende kranten, 22 augustus 2002, 'Britse Ganges' voor as hindoes
(ANP) - Hindoes en Sikhs in Groot-Brittannië krijgen mogelijk binnenkort hun eigen 'heilige' rivier in West-Yorkshire. De autoriteiten bekijken daar of in de rivier Aire as van gecremeerde personen mag worden uitgestrooid. Daarmee zouden veel gelovigen een dure reis naar de Ganges in India kunnen uitsparen. Voor hindoes en sikhs is de Ganges heilig, maar ze gebruiken ook andere rivieren voor het verstrooien van as en voor andere rituelen.

verschillende kranten, 22 augustus 2002, Arme man graaft zelf graf voor vrouw
(DPA) - Een 59-jarige Fransman moet het graf voor zijn deze week overleden vrouw zelf graven, omdat hij een begrafenisonderneming niet kan betalen, De man volgt het advies van de burgemeester van het dorp Douville-sur-Andelle bij Rouen. De man, die in een woonwagen bij de begraafplaats woont, krijgt slechts een kleine uitkering en vreest dat hij een lening van de sociale dienst om zijn vrouw een passende begrafenis te geven niet kan terugbetalen.

Leeuwarder Courant, 23 augustus 2002, 'Begrafenisje spelen' kost vijfjarig jongetje het leven
(GPD) - Een vijfjarig jongetje in het Belgisch-Limburgse As is dinsdag dood aangetroffen in de zandbak van een kinderdagverblijf in Waterschei bij Genk. Hij zou met andere kinderen 'begrafenisje' hebben gespeeld. Hij werd ingegraven en stikte. Hij lag bijna twee uur onder het zand voor zijn lichaam werd ontdekt. Het jongetje speelde in de middagpauze samen met 25 andere kinderen in de zandbak. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zou zijn naam die ochtend niet op de presentielijst zijn ingevuld, zo meldde de krant Het Belang van Limburg gisteren. Daardoor duurde het twee uur eer een van de leidsters merkte dat de jongen spoorloos was.

Leeuwarder Courant, 23 augustus 2002, Baas moet zerk betalen van asbestslachtoffer
Aannemingsbedrijf P, A. Wiersma in Leeuwarden moet de begrafenis en grafsteen betalen voor een werknemer die vier jaar geleden overleed aan de gevolgen van het onbeschermd werken met asbest. Het gaat om € 5000, uit te keren aan de weduwe. Dat heeft rechter Ulbe van Houten bepaald. De weduwe van de man. die 29 jaar voor het bedrijf heeft gewerkt, eist nog bijna € 16.000 schadevergoeding. Maar daarover zal de rechter later beslissen. Al eerder - toen de oud-werknemer nog leefde - was het bedrijf veroordeeld tot ruim € 40.000 smartegeld. Het besluit tot schadevergoeding aan de weduwe hangt mede af van de vraag hoeveel daarvan nog over was toen de man overleed.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage