Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 47, 19 november 2001 t/m
25 november 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr. 10 november 2001. Thema: Kosten en baten
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws; NVU en LSUW zien af van Ombudsman Uitvaartwezen; Funeral Awards 2001 uitgereikt; nieuwe entree Heilig Land Stichting; 'De Facultatieve Groep' hoofdsponsor Uitvaartmuseum; omzet uitvaartsector overschrijdt miljard; Dood op 't web. Agenda. Boekbesprekingen. Producten en diensten: . naamplaatjes en paaltjes; cursus Thuis verzorgen van overledenen; flexibele arbeidskrachten (gevraagd). Portret: Jan Wopereis en Lian Gieles van bureau nazorg. Estafettecolumn: Kwaliteit door Jan van Eerden. Column 'Geldontwaarding' door H. Kok. Column Recht: "De vijf vormen van lijkbezorging en al die andere wijzen door Mr. Frank Mutter. Vacaturebank: advertenties van werkzoekenden en van werkgevers.
Verder een aantal hoofdartikelen waaronder:
Een exclusieve laatste rustplaats
Dick Duijnhoven: Wat is er mooier dan een begraafplaats in de natuur. Een ruim graf in een uitgestrekt landschap, de eeuwige jachtvelden waardig. Maar ook al wilt u daar flink voor betalen, het is bijna niet mogelijk zo'n laatste rustplaats te kopen.

De grenzen van de uitvaartverzekering
Dick Duijnhoven: De markt van uitvaartverzekeringen verbreedt zich. Er zijn steeds meer Plussen en Extra's. Naast de traditionele uitvaartdienst kunnen ook voor- en nazorg verzekerd worden. Wat houdt dat eigenlijk in en waar ligt de grens met de reguliere zorg- en ziektekostenverzekering?

Leeuwarder Courant : 19 november 2001, 'Een teer vliesje dat scheurt op onverwachte momenten'
Paul Achterberg: Het leven van Tjeerd van der Meer uit Oentsjerk staat op zijn kop, sinds zijn twee dochters van 22 en 27 jaar begin dit jaar omkwamen bij een verkeersongeval tussen Dokkum en Rinsumageest. „De lol is er af. Ik hoef geen tachtig meer te worden", zei Van de Meer gisteren tijdens de regionale herdenking van verkeersslachtoffers in Heemstra State in Oentsjerk. De beide vrouwen, van wie de oudste zwanger was, kwamen in botsing met een onder invloed verkerende en mobiel bellende automobilist. Zijn straf: 240 uur dienstverlening. Het wachten is op het hoger beroep. Wiebe de Boer uit Oentsjerk, zelf tien jaar geleden slachtoffer van een ongeluk, kondigde aan dat er binnenkort een Friese afdeling van de Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) komt. Volgens De Boer is er grote behoefte aan zo'n lotgenotenpraatgroep waar nabestaanden en verkeersslachtoffers elkaar kunnen ontmoeten. In Friesland zijn slechts vijftien mensen lid van de landelijke VVS. Bart van Druten van de VVS Noord-Nederiand kritiseerde overheden die geen aandacht schenken aan verkeersslachtoffers of hun nabestaanden, maar wel aan honderdjarigen en zestigjarige huwelijken.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage