Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 3, 15 januari 2001 t/m
 21 januari 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Vrijwel alle kranten, 15 t/m 21 januari 2001. Nog veel aandacht voor de gevolgen van de brand in 3 disco's in Volendam.
Ook deze week nog steeds veel aandacht voor de 'nieuwjaarsbrand' in 3 uitgaansgelegenheden in Volendam. Hier kwam met name veel jeugd (nu al 12 personen) vanaf 13 jaar om het leven doordat er brandende kersttakken van het plafond vielen. De schuldvraag m.b.t. de brand kwam ook deze week veel naar voren, dit i.v.m. het onderzoek, waarbij zowel de gemeente als de café-eigenaar aan bod kwamen. Tevens heeft de gemeente een website geopend i.v.m. de brand: www.edam-volendam.nl. daarnaast hebben twee andere websites zich gericht op het condoleren namelijk:  www.condoleance.nl en www.rampenvolendam.pagetostart.nl 

Leeuwarder Courant, 15 januari 2001, Herdenkingsbloemen voor vermoorde Leeuwarder gestolen
De bloemstukken, kaarsjes en afscheidswensen die familie en vrienden van de vorig jaar om het leven gebrachte Leeuwarder Daniël van der Meulen dit weekeinde bij een boom in de Beukenstraat hadden neergelegd, zijn gisteren gestolen. De familie heeft nog wel een korte herdenking bij de boom gehouden, maar hebben hun kransen bij een andere boom neergelegd. De kransen zijn zogenoemde estafette kransen: ouders van vermoorde kinderen in Nederland geven die aan elkaar door.

Verschillende kranten, 17 januari 2001, Pleidooi in België voor referendum Euthanasie
De Belgische democraten vinden dat België zich moet uitspreken over de nieuwe euthanasiewetgeving. Afgelopen weekeinde keurde een senaatscommissie een voorstel goed om levensbeëindiging op verzoek van de patiënt niet langer strafbaar te stellen. Het wetsvoorstel moet nu dor het parlement en de Belgische senaat worden behandeld. Grootste struikelblok hierbij is echter de levensbeëindiging op verzoek van niet terminale patiënten.

Volkskrant, 20 januari 2001, Sparen voor uitvaart via depositofonds
Begrafenisondernemer Schellingerhout in Koudekerke aan de Rijn is ingesprongen op een gat in de verzekeringsmarkt. Bij Schellingerhout kunnen zeventigplussers die niet meer in aanmerking komen voor een uitvaartkostenverzekering namelijk sparen voor de uitvaart. Voordeel van deze wijze van verzekeren is dat het geld gelijk vrijkomt bij overlijden i.t.t. bijvoorbeeld sparen via een koopsompolis.

Leeuwarder Courant, 20 januari 2001, Euroverzet euthanasie is vooral symbolisch
Roeland Sprey: In de strijd tegen de nieuwe euthanasiewet mobiliseert het CDA bondgenoten in binnen- en buitenland. Al voor het parlement eind november zijn fiat gaf aan de nieuwe wet liet het CDA weten dat ze allerlei instellingen en beroepsgroepen willen winnen voor hun opvatting dat deze wet een stap te ver is.  De EVP (Europese Volkspartij, samenwerkingsverband van 42 christen-democratische en conservatieve partijen) vindt dat Nederland het Europees Verdrag inzake Mensenrechten en Fundamentele vrijheden aan zijn laars lapt. Ze zullen dan ook een motie indienen tegen dit typische Nederlandse compromis.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage