Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 28, 9 juli 2001 t/m
15 juli 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Verenigingsblad geldzaken, juni-augustus 2001.
In het blad een artikel over schulden erven
Mr. A. Weenink: Het toebedeeld krijgen van een erfenis is iets wat weinigen zullen toegeven naar uit te zien. Een prettige bijkomstigheid van de omstandigheid dat een familielid het tijdelijke met het eeuwige verwisselt. Toch is het aanvaarden van een nalatenschap niet zonder risico's. Erfgenaamschap kan ongewenste gevolgen hebben, wanneer achteraf blijkt dat schulden-- ook wanneer deze latent zijn-- de boventoon voeren in een nalatenschap.

Leeuwarder Courant, 9 juli 2001, sarcofaag Tjerkgaat terug

Na 52 jaar staat de sarcofaag weer op het kerkhof van de hervormde kerk in Tjerkgaast. Daar werd hij in 1946 blootgelegd. In 1949 schonk de hervormde gemeente de sarcofaag aan het Fries Scheepvaartmuseum. Twee weken geleden kwam hij weer terug op zijn oude plaats. Toen viel pas op dat er veel overeenkomst was tussen de roodstenen stoep en de sarcofaag. De stoep bleek de deksel van de sarcofaag te zijn. Ze zullen dan ook weer bij elkaar geplaatst worden.

Verschillende kranten, 11 juli 2001, Herman Brood pleegt zelfmoord.

De zanger, artiest en Nederlands bekendste junkie Herman Brood heeft zelfmoord gepleegd door vanaf het dak van het Amsterdam Hilton af te springen. Ook in verschillende weekbladen en op tv en radio werd veel aandacht gevestigd op deze 'spectaculaire' zelfmoord.

Leeuwarder Courant, 12 juli 2000, Leer alles over munmmificeren

Het British Museum is een website gestart waar je alles over het Oude Egypte kunt leren. Niet alleen hun collectie staat on-line, maar ook kun je er lezen hoe de Egyptenaren hun doden mummificeerden: www.ancientegypt.co.uk

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage