Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 26, 25 juni 2001 t/m
1 juli 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr. 6 juni 2001. Thema: Marktbewerking
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws; Naamsbekendheid bepaalt keuze voor uitvaartondernemer. Milieuvriendelijk 'begraven'. Artsen tegen gemeentelijke lijkschouwer bij overlijden minderjarige. Doodgewoon op Internet. Agenda. Boekbesprekingen. Producten en diensten: Gedichten voor de uitvaart. Houten grafmonumenten. Milieuvriendelijk onkruidbeheer. Portret: Marino van Wakeren, muziektechnicus in crematorium Velsen Estafettecolumn: Wat is kwaliteit? Fok de Wit. Column 'Knekelziekenhuis' door H. Kok. Column Recht: "Muggenziften' door Mr. Frank Mutter. Vacaturebank: advertenties van werkzoekenden en van werkgevers.
Verder een aantal hoofdartikelen waaronder:
Van Nieuws tot WC papier
Dick Duynhoven: Wat doe je als er een negatief bericht in de krant staat over je bedrijf? Ga je 'verhaal halen' of laat je een reactie achterwege? Omgaan met de pers vergt de nodige voorzichtigheid en investeren in goede relaties is belangrijk.
Een slapende reus wordt wakker
Jasper Enklaar: interview met directeur Zeylmaker dat verantwoordelijk is voor een naamswijziging van Onderlingehulp naar Vredehof. citaat: "Waarom die aarzeling om het als iets zakelijks onder de aandacht te brengen? Het is toch een gewoon zakelijk product?

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de
uitvaartbranche, nr. 6, juni 2001
In het tijdschrift: Rubriek: Spirituele aspecten rond het thuis opbaren. Agenda. Productnieuws. Lokale nieuwsflitsen. Verenigingsnieuws van de NUVU. En een aantal hoofdartikelen waaronder:
Rouwbrieven anno 2001: van drukwerk naar kunst
Yvette Polman: Vraag een willekeurig persoon en rouwbrief te tekenen en je krijgt een velletje papier met een zwarte of grijze rand eromheen. De traditionele rouwbrief zit er zo gebakken in dat je haast zou vergeten dat er meer onder de zon is. Toch is dat zo. De rouwbrief anno 2001 heeft een veelheid aan gezichten.
Tachtig graven verhuizen wegens vliegtuigkabaal
Annette Rebel: Een algemene en een joodse begraafplaats grenzen straks pal aan de vijfde baan van Schiphol. Wie de laatste rustplaats van zijn overleden dierbare wil beschermen tegen frequente vliegtuiggeronk, mag het graf op kosten van de overheid verkassen.

Verschillende kranten, 30 juni 2001, Begrafenis Carrol O'Connor (Archie Bunker)
Net als bij de begrafenis van de Leeuwarder goochelaar Ritsko van Vliet.sr begin dit jaar, was er ook applaus bij de begrafenis van Carrol O'Connor. Toen de kist naar buiten werd getild kreeg hij applaus van iedereen. Op zijn begrafenis waren naast zijn 'dochter en schoonzoon' veel beroemdheden aanwezig als Larry Hagman en Martin Sheen. Ook zijn echte vrouw met wie hij meer dan 50 jaar getrouwd wasaanwezig.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage