Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 19, 7 mei  2001 t/m
13 mei 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Verschillende kranten, 8 mei 2001, Groninger politie leeft mee met eigen condoléancekaarten
ANP: De Groninger politie gaat haar eigen condoléancekaarten drukken. De kaarten zijn bedoeld voor agenten die nauw betrokken zijn geweest bij een misdrijf of dodelijk ongeval en namens de politie hun medeleven willen tonen. Tot voor kort moesten de agenten zelf een kaart kopen. In het korps gaan ook stemmen op om behalve condoléancekaarten, ook bedankkaarten te drukken.

Volkskrant, 11 mei 2001, China opent euthanasiedebat
Jan van der Putten: Voor het eerst wordt in China openlijk gesproken over euthanasie. De grootste krant van Peking heeft er een enquête over gehouden. Driekwart van de ondervraagden gaat akkoord met euthanasie, en 65 procent overweegt deze indien nodig op zichzelf toe te laten passen. De legalisering van de euthanasie vorige maand in Nederland was grot nieuws in China. Sindsdien is anlesi, de vreedzame, gelukkige dood', onderwerp van gesprek van een voor China zeer uitzonderlijk verschijnsel: polemiek.

Volkskrant, 11 mei 2001, Geslaagde kuur in Duitse ontziltingsbaden
Artikel over de restauratie van het praalgraf van Willem van Oranje in de Nieuwe Kerk in Delft. Het marmer van het monument dreigde te verpulveren omdat er zouten vrijkwamen uit het mortel. het is in speciale waterbaden in Duitsland maandenlang gespoeld om er vrijwel alle zouten uit op te lossen.

Verschillende kranten, 11mei 2001. Sarcofaag uit Romeinse tijd in Nijmegen.
GPD, ANP: Archeologen hebben de enige weken gelden gevonden loden sarcofaag geopend. In de kist ontdekten ze het stoffelijke overschot van waarschijnlijk een vrouw.. De opmerkelijk lange en smalle doodskist was in de loop der eeuwen helemaal dichtgeslibd met zand. In de kist heeft men naast het skelet een etui met twee parfumflesjes en andere resten van make-up artikelen gevonden. Dit is opmerkelijk omdat nog niet bekend was dat Romeinse vrouwen over toilettassen beschikten.

Leeuwarder Courant, 12 mei 2001, Praten over gewone dingen
Artikel in het kader van het Internationaal jaar van de vrijwilligers
In het artikel wordt Ger van Atten (72) uit Grouw geïnterviewd. Hij begeleidt bij rouwverwerking en spreekt op begrafenissen voor het Humanistisch Verbond

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage