PERSBERICHT

Dordrecht, 3 mei 2006

THEMA-AVOND DA VINCI CODE
De wereld achter de bestseller

Op donderdag 18 mei houdt neerlandica Laurieke de Koning een lezing over de Da Vinci Code in Kunstgalerie De Compagnie aan de Kuipershaven 21 in Dordrecht. De thema-avond is een initiatief van Yarden Zuid-Holland en is vrij toegankelijk, aanvang 19.30 uur. Laurieke de Koning voert de belangstellenden mee naar de wereld áchter de ‘Da Vinci Code’. Ze brengt de personages tot leven en legt de bronnen van het boek bloot. De Koning geeft inzicht in het raamwerk van symbolen en bloedlijnen waarmee de schrijver ‘jongleert’. Aansluitend kunnen Dan Brown-fans met De Koning en elkaar van gedachten wisselen. Toegang is vrij, reserveren noodzakelijk: telefoon 0181 324 724 of (tijdens kantooruren) 088 927 3284.

Thriller
Met de thema-avond Da Vinci Code wil Yarden Zuid-Holland de mensen die door ‘De Da Vinci Code’ aan het denken zijn gezet over leven en dood, helpen het verhaal in een perspectief te plaatsen. De Da Vinci Code heeft massa’s lezers er moeiteloos van kunnen overtuigen dat de figuur naast Christus op Da Vinci’s Laatste Avondmaal niet de baardloze jongeling Johannes is, maar de roodharige Maria Magdalena. Ze zou niet alleen de maaltijd met Jezus hebben gedeeld, maar ook het bed. Is dit waar? En bestaat er een heilige graal? Wat is de rol van Johannes de Doper? Wie was Mona Lisa? De thriller van Dan Brown zorgde voor een ware hype. Het werk roept veel vragen op naar het waarheidsgehalte van zijn beweringen. Ook stond Brown zelfs in de rechtbank vanwege zijn boek.

Yarden
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie die verzekeringen en verzorging aanbiedt. Maximale aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Want een uitvaart dient een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis te zijn. Het bedrijfsmotto ‘Iedere uitvaart uniek’ is bij Yarden dan ook meer dan een mooie belofte. Het is een vanzelfsprekendheid. Yarden telt circa 870.000 verzekerden, beschikt over 18 crematoria, 29 uitvaartcentra en is betrokken bij ruim 36.000 crematies en uitvaarten per jaar.