Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 19
8 mei 2006 t/m 14 mei 2006

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Verschillende kranten 11 mei 2006: Een bling bling-graf voor rijke Nederlanders.
(GPD) Bekende Nederlanders die over een flink vermogen bechikken, kunnen zich over enkele jaren laten begraven in Zuidlaren. De in Amsterdam woonachtige, maar in Zuidlaren opgegroeide Floor van Randen heeft gisteren een bouwaanvraag bij de gemeente Tynaarlo ingediend voor een particuliere begraafplaats waar „middelmaat en saaiheid" uit den boze zijn.
Beeldbepalend op de begraafplaats wordt de 16 meter brede grafhal waar de graven komen. Deze hal krijgt „een melkkleurige dakbedekking, bleek als de hemel zelf'. „Waar de grafmonumenten dicht opeen staan waardoor het een lust is er rond te dwalen", voegt hij er aan toe....... Maar daarvoor investeert hij dan ook een slordige € 4,4 miljoen en dan is de prijs van de grafhal niet eens berekend.
De gemeenteraad van Tynaarlo is minder enthousiast. De raad plaatste de particuliere begraafplaats onder welstandstoezicht. Volgens de verantwoordelijk wethouder gelden de regels alleen voor graven van uitzonderlijke omvang.

Leeuwarder Courant : 13 mei 2006, Schalen met namen overledenen en gedoopten
De protestantse Drachtster Menorah-kerk is sinds kort enkele liturgische schalen rijker. Ze zijn gemaakt door kunstenares Aleid Dertien. Haar werd door de commissie eredienst van de wijkgemeente gevraagd mee te zoeken naar mogelijkheden om de betrokkenheid van kerkgangers bij het vieren en gedenken in het jonge en moderne godshuis te vergroten. In de handenschaal (links) worden stenen neergelegd waarop naam, geboorte- en overlijdens-datum van gemeenteleden zijn geschreven. ,,Op die manier blijven zij gedurende het kerkelijk jaar nog in de gemeente aanwezig", licht Aleid Dertien toe. In de rechtse schaal - een door vijf handen (de gemeente) gedragen roos - liggen vlinders met op de vleugels de roepnaam en datum van de doop van kinderen. Bij de doop belooft ook de gemeente het kind te zullen dragen.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage