Agenda

Gouda. excursie over de oude begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat
Dinsdag 05 Juli 2011, 19:30

Cyclus organiseert op 5 juli een excursie over de oude begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat. De excursie begint om 19.30 uur bij de hoofdingang. In samenwerking met de stichting oude begraafplaats verzorgt stedelijk ecoloog van Cyclus André van Kleinwee de excursie.

André vertelt over de flora en fauna en de vrijwilligers van de begraafplaats geven bij het baarhuisje uitleg over de historie en monumentale graven. Het toegangshek blijft tot 22.00 uur open.

In de zomermaanden bloeien de teunisbloemen; deze bloemen springen tegen de avond open. Dit schouwspel is zeer boeiend om van dichtbij te bekijken. Als de bloemen eenmaal open zijn, verspreiden zij een zoete geur die verschillende insecten en nachtvlinders lokken. De insecten zorgen voor de bestuiving. Door de weldadige rust broeden en verblijven er verschillende soorten vogels tussen de begroeiing en losstaande struiken.

De oude begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat is ook overdag vrij te bezoeken. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 11.00 - 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Locatie Oude begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat in Gouda