Agenda

Dieren. Open Dag Crematorium Dieren
Zondag 29 Mei 2011, 09:30 - 17:00

Crematorium Dieren
Open Dag Crematorium Dieren op zondag 29 mei

Op zondag 29 mei organiseert Crematorium Dieren een Open Dag. Het crematorium en het gedenkpark zijn opengesteld van 9.30 tot 17.00 uur. Voor kinderen is er een speciale puzzeltocht. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de Open Dag kunnen bijna alle ruimtes worden bezocht. Er worden uitgebreide rondleidingen georganiseerd waarbij medewerkers uitleg geven en vragen beantwoorden. Volgens Leo van Eijk, directeur van Crematorium Dieren, is openheid heel belangrijk. "Een uitvaart of een bezoek aan een crematorium is voor veel mensen iets waar ze (nog) niet over na willen denken én waar nog veel onduidelijkheid over bestaat. Terwijl het juist goed is om te weten wat er allemaal mogelijk is. Een plechtigheid kan tegenwoordig heel persoonlijk worden vormgegeven. Ook de bestemming die men wil geven aan de as is heel persoonlijk. Goede informatie is dan ook van groot belang. Daarom is een Open Dag zo belangrijk."

Condoleance
Er wordt op 29 mei speciale aandacht besteed aan de cateringmogelijkheden. Tijdens een condoleance na afloop van een plechtigheid kan de catering naar eigen wens worden ingevuld. Natuurlijk kan koffie met cake, maar ook bijvoorbeeld een zoet arrangement met petitfours en mini-gebak. Of juist hartige hapjes en kaas, met bijpassende wijnen en port. Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers zich laten informeren, en de eigengemaakte hapjes bekijken en proeven.

Muziek
Naast de voorlichting en informatie die bezoekers kunnen krijgen wordt er tijdens de Open dag ook ruimte gemaakt voor live-muziek. Een professionele pianiste verzorgt de muzikale invulling. Voor kinderen wordt een programma georganiseerd dat spelenderwijs informatie verschaft over moeilijke onderwerpen als de dood, een uitvaart, het crematorium en rouw.

U bent allen van harte welkom!


Locatie Crematorium Dieren. Imboslaan , 6952 JP, Dieren