Agenda

Groningen. Excursie langs begraafplaatsen in Westerkwartier Groningen (Tours des Cimetières )
Dinsdag 18 Oktober 2011, 10:00 - 17:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen

 

 

 Dinsdag, 18 oktober: Tour des Cimetières Groningen, Westerkwartier

De gidsen hebben weer een interessante tocht voor u samengesteld. Niet alleen door een fraai landschap (we mijden de A7!) we bezoeken in dit gebied uiteenlopende begraafplaatsen en kenmerkende kerkjes. Te beginnen in Noordwijk, waar u naast de kerk en het kerkhof, twee contrasten kunt zien, de in volle glorie herstelde dooptuin alsmede het uit 1876 stammende lijkenhuisje. We rijden door naar het nabijgelegen Marum, waar we een bijzondere kerk bezoeken. De bouw heeft in twee delen plaatsgevonden, de gidsen zullen u dat graag uitleggen. Op het kerkhof bevindt zich een gezamenlijk graf voor de 16 burgers van Marum die op 3 mei 1943 werden gefusilleerd omdat ze deelnamen aan de April-Mei-staking.

Na de lunch bezoeken we het in de eerste helft van de 13e eeuw grotendeels in romano-gothische stijl gebouwde kerkje van Nuis en de begraafplaats. De tocht gaat verder naar het in 1995 gerestaureerde Joodse Schooltje in Leek (nu museum en monument ter nagedachtenis aan de Joodse Gemeenschap van Leek). Ook brengen we een bezoek aan de Joodse begraafplaats, die in 1783 in gebruik werd genomen. Deze Tour sluiten we af met een bezoek aan de kerk en het kerkhof van Midwolde, ( "het klapstuk van deze tocht" volgens een enthousiaste gids). We eindigen met het gebruikelijke kopje koffie/thee, dit keer in Gasterij "Het Theehuis".

 

Vertrek NS station Groningen 10.00 uur. Prijs € 37,50 pp.
Van halte rondvaartboot voor het hoofdstation te Groningen. Voor alle tochten geldt dat we ernaar streven tussen 17.30 en 18.00 uur terug te zijn bij station Groningen. De tijden evenals de opstapplaatsen staan ook vermeld op de bevestigingsbrief die u na aanmelding van Arriva Touring ontvangt.

 

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

 

  

Locatie Groningen