Agenda

Drenthe. Excursie langs begraafplaatsen in Drenthe Zuid West (Tours des Cimetières )
Dinsdag 30 Augustus 2011, 08:00 - 17:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen


 Dinsdag, 30 augustus: Tour des Cimetières Drenthe Zuid West

Deze nieuwe tour begint in het centrum van Meppel waar we eerst naar het Joodse monument gaan. Hier worden we bijgepraat over de plaatselijke Joodse gemeenschap, die zo'n eeuw geleden tot de tien grootste van Nederland behoorde. Via de Jodensteeg wandelen we naar de Grote of Mariakerk, indertijd speciaal vergroot om meer graven te creëren. Een aantal interessante zerken is nog aanwezig. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan de algemene begraafplaats aan de Zomerdijk in Meppel. Tenslotte bezoeken we de Joodse begraafplaats even buiten de stad.

Na de Lunch in "De Drie Kalkovens" rijden we naar de regionaal zeer bekende Sint-Bartholomeuskerk te Blijdenstein. Dan gaat de tocht naar Havelte, waar we - wanneer de tijd het toelaat - onderweg een blik werpen op twee bijzonder fraai gelegen 5.000 jaar oude grafmonumenten, namelijk de hunebedden D53 en D54. In Havelte nemen we niet alleen de tijd om de Sint-Clemenskerk te bezichtigen en enkele graven er om heen, maar hier gebruiken we ook de thee. De tocht sluiten we af met een bezoek aan de Protestantse Kerk en begraafplaats te Kolderveen. Deze bevinden zich aan het eind van een prachtige oprijlaan van een paar honderd meter, die we te voet afleggen.

Vertrek Station Groningen 08.00 uur, vertrek Station Assen 08.45 uur, vertrek Station Meppel 09.45uur. Prijs € 42,50 pp.

Waar vertrekt de bus?
Voor de tocht in Drenthe is de start vanaf Groningen van halte bij de rondvaartboot voor het NS hoofdstation, daarna rijden we naar NS station Assen waar de bus achter halte A vertrekt. In NS Meppel vertrekt de bus naast het station. Wilt u bij aanmelding svp uw opstapplaats duidelijk aangeven. De tijdens alsmede de opstapplaatsen staan ook duidelijk vermeld op de bevestigingsbrief die u na aanmelding van Arriva Touring ontvangt.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

 

Locatie Drenthe Zuid West