Agenda

Friesland. Excursie langs begraafplaatsen in Friesland, de Greidelan-tocht (Tours des Cimetières )
Donderdag 25 Augustus 2011, 09:00 - 17:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen

 


 Donderdag, 25 augustus: Tour des Cimetières Friesland, de Greidelan-tocht


We beginnen in Easterwierum (kerkhof met toren, prachtig gelegen op een terp in het vlakke Friese land), rijden dan naar Friens, waar binnen een kleine dorpsgemeenschap een fraaie kerk met kerkhof gelegen is. Misschien verrast de gids ons daar nog met een  concertje op het kerkorgel! Dan gaan we naar de begraafplaats van de Humalda van Eijsinga's op Jousmastate nabij Wirdum. Daar gebruiken we de lunch en bekijken het naastgelegen kerkhof.

Daarna bezoeken we de Buma-begraafplaats in Weidum en wellicht de kerk en het kerkhof. Bij Jonker Sikke in Jellum wordt deze tocht afgesloten met een kopje koffie/thee.


Vertrek station Groningen 09.00 uur. Prijs € 42,50 pp.
Van halte van de rondvaartboot pal voor het hoofdstation NS te Groningen.  Voor alle tochten geldt dat we ernaar streven tussen 17.30 en 18.00 uur terug te zijn bij station Groningen. De tijden evenals de opstapplaatsen staan ook vermeld op de bevestigingsbrief die u na aanmelding van Arriva Touring ontvangt.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

  

Locatie Friesland