Agenda

Groningen. Excursie langs begraafplaatsen in Westerkwartier (nieuw!) (Tours des Cimetières )
Donderdag 21 Juli 2011, 10:00 - 17:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen

 

 

 Donderdag, 21 juli: Tour des Cimetières Groningen, Kerkhoven zonder kerk


We beginnen op een intiem Wierdekerkhof in Vliedorp, een streek even ten noorden van Houwerzijl. Daarna bezoeken we in Ulrum de begraafplaats Snakkeburen, aangelegd in 1847, waar zich o.a. het graf van wereldreiziger en schrijver Marten Douwes Teenstra bevindt. De tour gaat verder naar een bijzonder R.K.Kerkhof met een z.g. Rouwkapel in Wehe-Den-Hoorn. Het geheel is een mooi contrast met de andere kerkhoven.

Na de lunch rijden we naar het enigszins buiten Wierhuizen gelegen kerkhof. Op de zuid-oosthoek van dit kerkhof staat een z.g. lijkenhuisje uit de tweede helft van de 19e eeuw, dat onlangs weer toegankelijk is gemaakt en verrassend is ingericht. Een ander opvallend element is een kunstwerk geplaatst in 2009, een geraamte van een kerk uit het Afrikaanse Benin, het geboorteland van kunstenaar Meschac Gaba. De tocht wordt vervolgd met een bezoek aan Maarhuizen. In het verleden was het een dorp, gebouwd op en rond de wierde. Begin 13e eeuw moet er al een kerk zijn gebouwd, die in 1726 is afgebroken. Wat resteert, is het zeer fraaie kerkhof, boven op de wierde, omringd door hoge bomen. Deze tour wordt in Bellingeweer afgesloten met een bezoek aan de begraafplaats van dit oorspronkelijk zelfstandig dorpje met een eigen kerk. Het geheel stond op een wierde.
 
Vertrek NS station Groningen 10.00 uur. Prijs € 39,50 pp.

Van halte van de rondvaartboot voor het hoofdstation NS te Groningen. Wilt u bij aanmelding svp uw opstapplaats duidelijk aangeven. Voor alle tochten geldt dat we ernaar streven tussen 17.30 en 18.00 uur terug te zijn bij station Groningen. De tijden evenals de opstapplaatsen staan ook vermeld op de bevestigingsbrief die u na aanmelding van Arriva Touring ontvangt.
 

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

 

  

Locatie Groningen