Agenda

Drenthe. Excursie langs begraafplaatsen in Assen en de kop van Drenthe (Tours des Cimetières )
Donderdag 07 Juli 2011, 09:15 - 17:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen


 Donderdag, 7 juli: Tour des Cimetières Assen en de kop van Drenthe

 

We beginnen deze tocht met een bezoek aan de Joodse begraafplaats in Assen. Daarna gaan we naar de bijzondere begraafplaats van Veenhuizen, het zogenaamd vierde gesticht. Vervolgens lunchen we in Norg.

De tocht wordt voortgezet naar de Dorpskerk van Vries. Onderweg vertellen de gidsen u over de hunebedden en grafheuvels en bezoeken we het hunebed van Zeijen. Na Vries stoppen we even en kunt u een korte wandeling maken naar de vindplaats van het veenlijk Meisje van Yde. We rijden door naar Eelde, waar we een blik werpen op de oude begraafplaats aldaar en de nieuwe begraafplaats bezoeken. De tocht wordt afgesloten met een kopje koffie/thee in Huize Lemferdinge op het gelijknamige landgoed.

Vertrek station Groningen 09.15 uur, vertrek station Assen 10.00 uur. Prijs € 39,50 pp.

Waar vertrekt de bus?
Voor de tocht in Drenthe is de start vanaf Groningen van halte van de rondvaartboot voor het NS hoofdstation, daarna rijden we naar NS station Assen waar de bus achter halte A vertrekt.  Wilt u bij aanmelding s.v.p. uw opstapplaats duidelijk aangeven. De tijdens alsmede de opstapplaatsen staan ook duidelijk vermeld op de bevestigingsbrief die u na aanmelding van Arriva Touring ontvangt.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u s.v.p. duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

  

Locatie Assen en de kop van Drenthe