Agenda

Drenthe. Excursie langs begraafplaatsen in Drenthe Zuid Oost (Tours des Cimetières )
Dinsdag 19 April 2011, 08:00 - 17:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen


 Dinsdag, 19 april: Tour des Cimetières Drenthe Zuid Oost

Via een bijzonder punt rijden we naar ’t Aole Compas, het Veenpark Bargercompascuum. Daar bevindt zich een heel bijzonder en oud bovenveenkerkhof. Na de lunch rijden we even de grens met Duitsland over, we bezoeken het voormalige Emslandlager in (Neu)Versen. Daarna gaan we in Zwartemeer de “kathedraal in het veen” bezichtigen. Vervolgens bezoeken we een aantal begraafplaatsen in Emmen waaronder ook een Joodse. De nabij gelegen synagoge staat ook op het programma. Vervolgens drinken we een kopje thee of koffie in het Nabershof. Aan het einde van de tocht, bezoeken we nog het Langgraf in Emmen. Dit is een begraafplaats van de hunebedbouwers van een type dat elders in Nederland niet voorkomt.

Vertrek Station Groningen 08.00 uur, vertrek Station Assen 08.45 uur, vertrek Station Emmen 09.45uur. Prijs € 42,50 pp.

Waar vertrekt de bus?
Voor de tocht in Drenthe is de start vanaf Groningen van halte B pal voor het NS hoofdstation, daarna rijden we naar NS station Assen waar de bus achter halte A vertrekt. In NS Emmen vertrekt de bus naast de wachtruimte voor buschauffeurs (de zogenaamde buffer). Wilt u bij aanmelding svp uw opstapplaats duidelijk aangeven. De tijdens alsmede de opstapplaatsen staan ook duidelijk vermeld op de bevestigingsbrief die u na aanmelding van Arriva Touring ontvangt.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

 

Locatie Drenthe Zuid Oost