Agenda

’s-Hertogenbosch. Dood-gewoon, 4e workshop over uitvaart vormgeven
Dinsdag 19 April 2011, 19:30 - 22:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo_andas_uitvaartbegeleiding
Dood-gewoon, 4e workshop over uitvaart vormgeven

Mensen zijn zich steeds meer bewust van het belang om bij overlijden goed afscheid te nemen. Bestaande tradities of rituelen voldoen soms niet meer. Het vinden van nieuwe of aanvullende vormen is niet altijd makkelijk, zeker gezien de korte tijd die er ligt tussen overlijden en uitvaart.

Lian van Meel van Andas uitvaartbegeleiding in ’s-Hertogenbosch organiseert daarom alweer voor het vierde opeenvolgende jaar een workshop over het laatste afscheid. In twee avonden worden ideeën over de eigen uitvaart op een rijtje gezet. Tijdens de eerste avond zijn de volgende vragen het uitgangspunt: wie ben ik, wat vind ik belangrijk en hoe sta ik in het leven? Met deze input wordt de tweede avond een vertaalslag gemaakt naar bv. keuze en sfeer rondom verzorging en opbaring, elementen voor een evt. afscheidsbijeenkomst, soort kist of wade, enz. Informatie is voorhanden en mogelijkheden worden aangereikt.

Met verschillende werkvormen wil Andas prikkelen en inspireren om stil te staan bij het laatste afscheid; de dood als ‘gewoon’ onderdeel van het leven. Daarnaast voorkomt het dat naasten met lege handen staan als het eenmaal zover is.

Er wordt niet gewerkt naar een kant en klaar draaiboek voor de uitvaart, ondermeer omdat inbreng van naasten belangrijk is voor hun verliesverwerking. Het kan ook interessant zijn om samen met partner, familieleden of vrienden deel te nemen. Met mensen met wie u het leven deelt.

 

Plaats: ’s-Hertogenbosch centrum

Datum en tijd: dinsdag 19 en 26 april van 19.30 – 22.00 uur

Informatie of aanmelden: www.andas.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-20294057

(Klik hier) voor flyer Workshop

 

      

Locatie ’s-Hertogenbosch centrum