Agenda

Deventer. Excursie Terebinth naar Naar crematorium Sleenbrugge, de oude begraafplaats Diepenveenseweg, begraafplaats aan de Raalterweg
Zaterdag 07 Mei 2011, 10:00 - 16:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Terebinth De Terebinth organiseert excursie op 7 mei 2011 naar Deventer


Naar crematorium Sleenbrugge, de oude begraafplaats Diepenveenseweg, begraafplaats aan de Raalterweg.

Programma  
10.00-10.30 uur: ontvangst met koffie op de oude begraafplaats aan de Raalterweg. Rondleiding. Yarden heeft een crematorium gebouwd naast de begraafplaats en draagt hier zorg voor. Er zijn opvallend veel Hugelstenen uit het begin van de 19de eeuw te vinden. Dit zijn granieten grafstenen, vaak met versieringen in Art deco-stijl. Ze werden geïmporteerd uit Duitsland of Scandinavië.  

12.30 -13.15 uur: koffie/thee in de aula van de begraafplaats, gelegenheid om uw meegebrachte lunch te gebruiken. Daarna naar de oude begraafplaats aan de Diepenveense weg. Deze begraafplaats is in 1917 gesloten en is een rijksmonument. Het unieke is dat er na de sluiting geen bijzettingen meer hebben plaatsgevonden. Daarom krijgen we een goed beeld van een begraafplaats omstreeks begin 1900. Er zijn nog veel grafmonumenten van Bentheimer zandsteen te vinden. Op de muren prachtig werk van Nering Bögel, de bekende ijzergieter uit Deventer. Via een trapje kunnen we ook de er naast gelegen joodse begraafplaats bekijken.  

Omstreeks 16.00 uur: einde excursie.  

Organisatie: Jan Mulder en Wim Vlaanderen  

Voor deelname aan een excursie wordt van leden een bijdrage van € 7,- gevraagd. U kunt uw deelname reserveren door dit bedrag tijdig over te maken naar onze rekening 335536 t.n.v. De Terebinth met vermelding aan welke excursie u wilt deelnemen. Ook kunt u reserveren via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of via telefoonnummer 0318 456723. Deelnemers die geen lid zijn van De Terebinth betalen € 2,- extra.

  

Locatie Deventer