Agenda

Zwolle. Crematorium Kranenburg Open dag
Zaterdag 21 April 2018, 10:00 - 15:00

crematorium kranenburgCrematorium Kranenburg houdt zaterdag 21 april een Open Dag na een intensieve verbouwing die jaren heeft geduurd.

"Het geheel verbouwde en opnieuw ingerichte crematorium is nu helemaal klaar, we kunnen weer vijftien à twintig jaar vooruit", vertelt directeur Bert Holthof van Crematorium Kranenburg. "Reden genoeg voor een grote open dag op zaterdag 21 april van 10.00 tot 15.00 uur.
Al begin 2000 is begonnen met het maken van een toekomstplan over begraven en cremeren in Zwolle voor de komende dertig tot veertig jaar. Dat heeft geleid tot een Masterplan dat in 2003 het licht zag. Het verstrooigebied van Crematorium Kranenburg werd vergroot met tienduizend vierkante meter natuurgebied en er werd een bosurnentuin aangelegd. In het gebouw kreeg de aula veel meer ruimte en zitplaatsen en werden de koffiekamers uitgebouwd.

Tijdens de Open Dag worden bezoekers bij de ingang ontvangen en informeren medewerkers ze in de diverse ruimtes als de studio, aula, ovenruimte, toonkamer en het restaurant. In de toonkamer zien bezoekers welke grote variatie aan asbestemmingen er is. In één van de koffiekamers zijn ambachtslieden aan het werk met het maken van ringen, urnen (o.a. Phoenix urnen met het maken van unieke met de hand geschilderde sierurnen) en gedenkstenen en ook een glasblazer laat zien hoe as in een kunstwerk van glas kan worden verwerkt.

 

 

Locatie : Crematorium Kranenburg. Kranenburgweg 9 8024 AC Zwolle