Agenda

Baarn. Lotgenotendag van Stichting Rogier Hulst Foundation
Vrijdag 16 Maart 2018, 10:00 - 16:00

Lotgenotendag
10.00 - 16.00 Bloemenzolder Conferentiecentrum Drakenburg Dr. Albert Schweitzerweg 13744 MG Baarn. https://www.drakenburg.nl
De kosten voor de lotgenotendag zijn €27,50 per persoon.
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fijn als we samen veel lotgenoten, voor ouders die hun kind hebben verloren aan Zelfdoding, kunnen bereiken.
Ik hoor het graag en succes met uw mooie werkzaamheden.

Zonnige groet,

Astrid van Vugt
06 3000 86 95
rogierhulstfoundation.nl

Achtergrond

“In mei 2012 is mijn zoon Rogier overleden. Hij was een begenadigd kunstenaar, maar ook een kwetsbare jongen. Wat ik mee kreeg van Rogier is dat hij op een bepaald moment zijn gevoel en gedachten wilde uitschakelen. Hierop volgde uiteindelijk zijn besluit om uit het leven te stappen.

Mijn verdriet als moeder was en is intens en ik mis mijn mooie, lieve, creatieve zoon nog elke dag.
Na een periode van rouw en bezinning heb ik echter besloten het maximale uit mijn eigen leven te halen, mij in te zetten voor een mooiere wereld en iets te betekenen voor begaafde maar ook kwetsbare jongeren zoals Rogier en ouders die net als ikzelf hun kind verliezen als gevolg van zelfdoding.

Ik heb nu een duidelijke missie voor ogen en mij is helder hoe ik die ga volbrengen”

 

Stichting Rogier Hulst Foundation

Een belangrijke mijlpaal voor het verwezenlijken van de hierboven geformuleerde missie vormde de oprichting van de Rogier Hulst Foundation. Deze kwam mede tot stand op basis van een crowdfunding campagne, met hulp van platform Slimmer Samen van de Gemeente Alkmaar en inzet van familie en vrienden.

“Met deze foundation willen we mensen bij elkaar brengen en activiteiten starten die heel concreet invulling geven aan het beter maken van de wereld voor kwetsbare en creatieve jongeren”. Aan de ene kant door jongeren voor te lichten, mentaal weerbaarder te maken, te trachten hen te overtuigen dat zelfdoding geen optie is en aan de andere kant hen aan te moedigen de dingen te doen waar zij altijd al voor wilden gaan. Idealiter bieden we jongeren een (fysieke) plek, waar ze zich gehoord weten, gezien worden, weer in verbinding komen te staan met zichzelf en hun talenten maximaal kunnen ontplooien.

Een tweede doelgroep voor de foundation zijn de ouders, broers, zussen en vrienden van deze jongeren, onder het motto ‘Samen delen, Samen helen’.
Familie en vrienden van jongeren die 'overhoop liggen met zichzelf', fases van lusteloosheid en depressiviteit afwisselen met fases van enorme energie en creatieve uitingen, maken eenzelfde worsteling door als hun kind, hun vriend(in). Waar kunnen zij terecht? Wat kunnen zij het beste doen? Hoe maak je gevoelens van depressiviteit bespreekbaar?
Ná de zelfdoding is er bij familie en vrienden niet alleen heel veel verdriet om het verlies, zij blijven ook vaak met heel veel vragen en zelfs schuldgevoelens achter. Dit laatste is zeer sterk het geval als iemand waar je dicht bij staat voor zelfdoding kiest, zonder dat daar een duidelijke aanleiding voor lijkt te zijn, of zonder dat er iets te merken was.
Samen delen van verdriet, met gelijkgestemden, herkenning en erkenning bij elkaar kunnen zoeken is van groot belang voor de rouwverwerking, te kunnen helen en weer door te kunnen leven.
Zonnige groet,
lotgenotendag 16 03 2018

Locatie : Conferentiecentrum Drakenburg Dr. Albert Schweitzerweg 13744 MG Baarn

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.