Agenda

Rosmalen. Theatergroep Bint en Yarden maken de dood bespreekbaar in Rosmalen
Zondag 02 April 2017, 13:30 - 16:00

Yarden Logo 200Theatergroep Bint en Yarden maken de dood bespreekbaar in Rosmalen

Op zondag 2 april organiseert Yarden Vereniging de theatervoorstelling ‘In de Gloria’ in Perron-3 te Rosmalen. In deze intieme voorstelling brengt Theatergroep Bint een pittig thema, namelijk de dood, op een luchtige manier onder de aandacht. Met de voorstelling willen Yarden en Theatergroep Bint mensen - in het bijzonder ouderen - stimuleren en inspireren om met elkaar in gesprek te gaan over de dood.

Angst voor de dood
Monique Houtzager, relatiemanager bij Yarden Vereniging: “We krijgen allemaal vroeg of laat met de dood te maken. Toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood is zelfs één van de meest voorkomende angsten. Waarom praten we liever niet over dit onderwerp? En wat levert het op als we die angst onder ogen zouden komen? Wij zien dat juist ouderen kampen met dergelijke vragen. Daarom bieden wij hen met deze voorstelling graag ondersteuning.”

In gesprek
De voorstelling is tot stand gekomen op basis van gesprekken met ouderen en met mensen die in hun werk (dagelijks) met de dood te maken hebben. Aan de voorstelling werkte een groep 65+ers mee die hun persoonlijke verhaal vertellen. De oudste actrice is 87 jaar. Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in groepjes zelf aan de slag met de ‘Lang zullen ze levensvragen’. Dit zijn prikkelende, praktische en filosofische vragen over het leven en de dood.

Datum en locatie
De theatervoorstelling wordt aangeboden door Yarden Vereniging. Locatie: Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen. Datum: zondag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf 13.30 uur staat koffie en thee klaar. Bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden via www.yarden.nl/agenda . Voor meer informatie: 088 927 3434.

Over het theatergezelschap
Theatergroep Bint maakt voorstellingen over essentiële maatschappelijke thema’s en maakt zo lastige onderwerpen bespreekbaar. Eerder won Bint met het project ‘Lang zullen ze leven’ de Yarden Afscheidsprijs 2015. Volgens de vakjury de meest innovatieve en taboedoorbrekende inzending om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken. Spel ‘In de gloria’: Bartelijn Ouweltjes en Hetty Willems. Regie: Annelies van Wieringen.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl .

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

U kunt een aanmeldformulier aanvragen via info@uitvaartadressengids.nl (klik hier)
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief