Agenda

Breda. Filmvoorstelling over vriendschap, afscheid en een vrijwillig levenseinde
Zondag 12 Maart 2017, 13:30 - 16:30

Yarden Logo 200Filmvoorstelling over vriendschap, afscheid en een vrijwillig levenseinde
Op zondag 12 maart a.s. vertoont Yarden Vereniging de film ‘The Farewell Party’ in Grand Theatre in Breda De bekroonde film is een tragikomedie over vriendschap en afscheid nemen. Hoe help je iemand die ondraaglijk lijdt, en met welke ethische dilemma’s krijg je te maken?
De 75 jaar oude Yehezkel woont in een bejaardentehuis in Jeruzalem. Zijn terminaal zieke vriend Max wil niet langer leven. Aangezien Yehezekel een gepensioneerde ingenieur en uitvinder is, bouwt hij een machine voor zelf-euthanasie, puur en alleen om zijn vriend te helpen. De geruchten over deze machine barsten los wanneer Max uit zijn lijden is verlost. Terwijl Yehezkel navigeert tussen aanvragen voor de machine en groeiende afhankelijkheid van zijn dementerende vrouw, beginnen grenzen te vervagen en worden de morele dilemma’s onverdraaglijk.

Nabespreking van de film
Met deze filmvoorstelling wil Yarden Vereniging afscheid, verlies en een vrijwillig levenseinde bespreekbaar maken. Daarom verloopt deze voorstelling anders dan een gewone filmavond. Achteraf krijgen de bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen. De nabespreking wordt geleid door Angela Kluver van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Daarnaast vertelt zij over de euthanasiewetgeving in Nederland.

Datum en locatie
De filmvoorstelling wordt aangeboden door Yarden Vereniging Noord-Brabant. Locatie: Grand Theatre boekhandel / filmhuis Breda, Van Coothplein 17-b in Breda Datum: zondag 12 maart 2017 van 14.00 tot 16.30 uur. Vanaf 13.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Rond 15.30 uur is een korte pauze en start de nabespreking. Bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden via www.yarden.nl/agenda . Voor meer informatie: 088 927 3434.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief