Agenda

Dronten. Thema-avond over alzheimer met Adelheid Roosen
Donderdag 26 November 2015, 19:00

Yarden Logo

‘Mam’: documentaire over alzheimer

Thema-avond over alzheimer met Adelheid Roosen bij Yarden in
“De Wissel” te Dronten
(hoe dementie een “dubbel afscheid” betekenis kan hebben voor de naasten)

‘Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft, zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen.’ Met die woorden typeert theatermaker Adelheid Roosen haar kijk op de ziekte van haar moeder, prachtig verfilmd in haar documentaire ‘Mam’. Op donderdag 26 november 2015 om 19.30 uur wordt ‘Mam’ vertoond in Uitvaartcentrum “De Wissel” in Dronten.
De documentaire is een onderdeel van een thema-avond over alzheimer, georganiseerd door Yarden in samenwerking met theatermaker, actrice, schrijfster en dramadocente Adelheid Roosen. Na de film kunnen de bezoekers met haar in gesprek gaan en vragen stellen. De avond is bedoeld voor medewerkers in de zorg, thuiszorg, familie, belanghebbende verenigingen/stichtingen, alzheimercafé’s, serviceclubs en overige belangstellenden.

Meebewegen
Met de documentaire ‘Mam’ wil Adelheid Roosen laten zien dat de ziekte van Alzheimer niet alleen een beperking is, maar ook vrijheid kan geven: ‘De meeste mensen die met alzheimer te maken krijgen, weten niet hoe zij hiermee om moeten gaan. De alzheimerpatiënt doet dingen die wij niet willen of kunnen begrijpen.’ In haar film laat Roosen zien hoe anders de ontmoetingen met haar moeder zijn. Daarbij gaat zij niet uit van zichzelf, maar beweegt ze mee met de reis, het traject dat haar moeder aflegt: ‘Mijn moeder is verhuisd zonder koffer, ik reis als haar bagage mee.’ De ontmoetingen heeft zij gevat in vier indringende, liefdevolle beelden: ontmoetingen met haar jongste zuster, haar oudste en jongste dochter en met haar schoonzoon.

Datum en locatie
Deze thema-avond wordt aangeboden door Yarden. Op donderdag 26 november 2015 om 19.30 uur wordt ‘Mam’ vertoond in Uitvaartcentrum
“De Wissel” in Dronten. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden.
De toegang is gratis! Voor nadere informatie: 088 9273284  

Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Vanuit Yarden Vereniging bieden wij ook een breed scala aan voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten, variërend van lezingen, thema- en informatiebijeenkomsten, tot film- en theatervoorstellingen. Met deze activiteiten, georganiseerd door onze ruim 150 vrijwilligers in het land, wil Yarden bewustwording en praten over leven, dood en afscheid bevorderen. Voor alle activiteiten per regio, zie www.yarden.nl/agenda.

 

Locatie Uitvaartcentrum “De Wissel” in Dronten

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief