Agenda

Rotterdam. Crematorium Rotterdam organiseert Herinneringsweken
Dinsdag 03 November 2015, 19:00 - 21:30


Yarden Logo

HERINNERINGSWEKEN IN CREMATORIUM ROTTERDAM OP 3 NOVEMBER

‘Heimwee met een glimlach’: muziek en namen dierbaren oplezen

Crematorium Rotterdam organiseert op dinsdagavond 3 november voor de derde keer dit jaar de Herinneringsweken. Een periode waarin nabestaanden de mogelijkheid hebben om hun dierbaren te herinneren in een Yarden locatie. Van 19:00 tot 21:30 uur opent het crematorium aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam haar deuren. Trio Nuevo Nocturna verzorgt de live muziek en de avond wordt geleid door Ineke Koedam, die ook namen van overledenen opleest. Als u een naam wilt doorgeven, kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik hier) of 010 480 33 44. Meer informatie: www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst. Ook mensen die geen lid zijn van Yarden zijn welkom, net als mensen die elders verzekerd zijn.

Heimwee met een glimlach
Edwin van der Meulen floormanager: ‘Voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe en die stopte je zo ver mogelijk weg. De laatste jaren is er iets veranderd in onze omgang met de dood. We durven tegenwoordig ook steeds meer openlijk met elkaar te praten over de pijn van het verlies. Het blijft belangrijk om uiting te geven aan de gevoelens die het gemis van een naaste oproepen. Dit om de band die je had met de overledene te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij iemand die je dierbaar was. Met de Herinneringsweken die wij vier keer per jaar houden, proberen wij daar een passende bijdrage aan te leveren. We hopen de gevoelens van heimwee daarmee een kleine glimlach te kunnen geven.’

Programma
19:00 uur Ontvangst met koffie en thee
19:30 uur Spreker en begeleiding door Ineke Koedam
Live optreden van – Trio Nuevo Nocturna
20:00 uur Lichtjesceremonie en namen oplezen overledenen
21:15 uur Einde herdenkingsdienst

Over Yarden
Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.
Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt.