Agenda

Driehuis. Samen herdenken in Gedenkpark Westerveld
Maandag 02 November 2015, 18:30 - 20:00

2 november: samen herdenken in Gedenkpark Westerveld
Gedenken op Westerveld 2014 3Op maandag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een bijzondere gedenkavond. Tijdens deze avond – van 18.30 tot 20.00 uur – biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en bijvoorbeeld een kaarsje op te steken. Ook is op verschillende plaatsen in het monumentale gedenkpark muziek en is er een verlichte looproute met daarlangs troostrijke gedichten. Iedereen is welkom.
Gezamenlijk herdenken

“Wij merken dat gezamenlijk herdenken iets is waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.”
Vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark heeft de KRO-NCRV ervoor gekozen om – net als vorig jaar – op 2 november vanaf Westerveld een live-uitzending te verzorgen. De uitzending op NPO 2 begint om 18.45 uur.


Gedenken op Westerveld 2014 1Westerveld - ASCE
Westerveld – een Rijksmonument - is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Het gedenkpark van circa 31 ha ligt in een duingebied heeft een haast on-Nederlandse uitstraling. In ons land was Westerveld de eerste begraafplaats die zich lid mocht noemen van de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Andere leden van deze prestigieuze internationale organisatie zijn onder andere Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome. In Nederland is, naast Westerveld, alleen begraafplaats Moscowa in Arnhem lid.


'de Facultatieve Groep'
Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen.

Locatie Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief