Agenda

Televisie NPO 2: De Nalatenschap
Maandag 24 Augustus 2015, 18:50
Tot Vrijdag 28 Augustus 2015

Nalaten aan een goed doel.

Voor veel mensen is de stap om bij de notaris hun nalatenschap vast te leggen, heel groot. Toch hebben steeds méér mensen de wens na hun dood iets te betekenen voor een ander door hun geld of bezittingen na te laten aan een goed doel.

In De Nalatenschap wordt elke aflevering de afwikkeling van een nalatenschap gevolgd waarbij het leven, dat de overledene heeft geleefd, zich ontvouwt voor de camera. We gaan op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuil gaan achter het huis en de inboedel. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het goede doel dat in de nalatenschap is opgenomen.

Uit naam van de goede doelen gaat Oscar Balkenende, erfenisafwikkelaar van beroep, het huis binnen. Hij draagt zorg voor de boedel en regelt veiling en verkoop van spullen. Het is altijd een verrassing wat hij aantreft in een huis, niks is vreemd; een huis vol antieke klokken, verborgen schatten of juist alleen maar 'rommel'. Oscar Balkenende heeft een neus voor bijzondere en waardevolle spullen en het is steeds weer spannend wat hij weet te vinden.
Uitzending

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015
Elke werkdag, rond 18.50 uur, NPO 2