Agenda

Hallum. Dag van de begraafplaats
Zaterdag 04 Juli 2015, 13:00 - 17:00

hallum

Dag van de begraafplaats 4 juli

De begraafplaats ligt midden in de dorpsgemeente Hallum, op de terp rond de Sint Maartenkerk. Een plek waar je afscheid neemt en rouwt maar als je de begraafplaats afloopt daadwerkelijk direct weer in de dorpsgemeenschap stapt. In die wereld gaat jouw leven, hoe moeilijk dat soms ook is, door.

Het landelijke thema tijdens de week van de begraafplaats is “Ik vergeet je niet”, dat kan je zien op onze bijzondere begraafplaats aan de vele grafmonumenten die er zijn. De oudsten dateren van midden 1800 en de nieuwste van 2015.

Op onze begraafplaats kan men begraven. Daar zijn allerlei mogelijkheden. In de aarde of in een grafkelder.

Op dit moment laten mensen zich meer cremeren dan begraven. Na de crematie is er dan altijd de vraag wat doe ik met de as. Op onze begraafplaats is er een mogelijkheid om die as in een urn, bij te zetten in een urnenkelder. Zo’n urnenkelder wordt in een graf gegraven en er kunnen 4 urnen in.

Om een indruk te krijgen van alle mogelijkheden op het gebied van begraven en cremeren houden wij in Hallum op 4 juli 2015 een uitvaartbeurs in het kerkgebouw de Hoeksteen Langebuorren 4 9074 CE Hallum

Aanvang 13:00 uur tot 17:00 uur

De volgende exposanten zijn daar aanwezig:

· Steenhouders Hutting uit Leeuwarden en Douma uit Dokkum

· Uitvaartvereniging De Laatste Eer uit Hallum

· Begrafenisondernemers Schoustra uit Mantgum en van Dijk uit Marrum

· Kistenfabriek Kaspersma uit Dokkum

· Vellema torenuurwerken Hallum

· Hofshoecke bloemen uit Hallum

· Holwerda agriservice uit Blija

Deze middag zal er ook om 15:00 uur een spreker zijn. Dhr. Leon Bok van bureau Funeraire Adviezen uit Amsterdam houdt een lezing met als thema belang van cultuurhistorie op bijzondere begraafplaatsen.

Tevens is er de gehele middag een bezoek mogelijk aan de begraafplaats en de geheel gerestaureerde Sint Maartenkerk met zijn authentieke van Gruisenorgel.

Organisatie: Protestantse Gemeente Mariëngaarde Hallum   

Locatie Kerkgebouw de Hoeksteen Langebuorren 4 9074 CE Hallum