Agenda

Tilburg. Lezingencyclus 2013 crematorium Tilburg e.o. Tim Overdiek: Tranen van Liefde. Dagboek van een Weduwnaar
Maandag 28 Januari 2013, 20:00

crematorium tilburg

Lezingencyclus 2013 crematorium Tilburg e.o.

Tim Overdiek lezing 28 januari 2013
Tranen van Liefde. Dagboek van een Weduwnaar
'No fucking way. Laat dat even gezegd zijn. Ze krijgen ons er niet onder, want hier gaan we dan. Van nu zijn we met 'ons drietjes'. Geen idee hoe we het gaan rooien, maar dat zien we wel.' Zo begon Tim Overdiek zijn dagboek Tranen van Liefde, over het eerste jaar na de plotse dood van zijn vrouw Jennifer (41). Een boek vol tranen. Tranen van verdriet, van radeloosheid, van gemis en van liefde. Liefde voor de vrouw en moeder, die in oktober 2009 bij een verkeersongeval om het leven kwam. Met zijn jongens, toen 9 en 12 jaar, pakte Tim het leven weer op. En beschreef hij dat eerste jaar als man in rouw. Hij nam daarbij geen blad voor de mond. Ongekend openhartig, over lichaam en geest, over verleden en toekomst, over zijn huwelijk en nieuwe relaties, over werk en gezin, over ellende maar vooral over hoop: Tranen van Liefde is het relaas van levensgeluk na een dodelijk ongeluk. Schrijver en journalist Tim Overdiek (Tilburg, 1965) is vader van Sander en Eamonn Nolan. Zij wonen in Amsterdam. Overdiek is werkzaam als presentator van het NOS Radio 1 Journaal. Woonde jarenlang in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zijn boek Tranen van Liefde is inmiddels vertaald in het Engels.
www.tranenvanliefde.nl  www.diaryofawidower.com

Susanne Elissen lezing 25 februari 2013
"De verborgen doelgroep"
Als een ouder ziek wordt, breekt een periode aan die gekenmerkt wordt door zorgen. Dit geldt niet alleen voor de zieke ouder maar ook voor diens partner en kinderen. Het Twee-Steden ziekenhuis te Tilburg vindt het belangrijk om ondersteuning aan te bieden bij de opvang en begeleiding van deze kinderen.
Susanne Elissen is naast haar werk als verpleegkundige op de afdeling oncologie gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en hun ouders. Dit doet zij door in contact te gaan met het kind en het te helpen uiting te geven aan hetgeen hem of haar bezig houdt. Tijdens haar lezing vertelt Susanne over wat het voor een kind betekent als een ouder ziek wordt of sterft, hoe een kind laat zien dat het niet goed met hem of haar gaat en wat je kan doen om hem of haar te ondersteunen.
Ook zal Susanne vertellen over het werk van stichting de kinderen waarvan zij de voorzitter is. Deze stichting organiseert ontspannings- en begeleidingsactiviteiten voor kinderen van ouders met kanker. Ze brengt lotgenoten samen om hun zorgen te delen maar bovenal voor een stukje ontspanning in moeilijke dagen.
Meer informatie kunt u vinden op www.stichtingdekinderen.nl

Hans Siepel lezing 25 maart 2013
Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie.
Wat is dementie? Medici twijfelen niet aan het antwoord op die vraag. Het is een ziekte van de hersenen. Hersencellen worden aangetast waardoor het denkproces van de mens wordt vernietigd. Dit boek, dat het dementieproces van mijn moeder schetst, laat zien dat aan dementie ook een heel andere betekenis gegeven kan worden. Dementie als de stem van de ziel. Het is waar dat de ziekte de hersencellen aantast en dat ze zich terugtrekken uit 'onze werkelijkheid'. Maar naar welke werkelijkheid gaat de geest dan? "Hans Siepel heeft de moed en de kracht gehad om zijn moeder te begeleiden om het grootste geheim van haar leven te vertellen, dwars door de nevelen van haar dementie. Een geheim, dat haar leven en dat van hun gezin decennialang heeft bepaald. Door haar signalen serieus te nemen, volgde hij een ongebruikelijke en vaak heel moeilijke weg, met onduidelijke uitkomst. Beiden vonden op die weg een nieuwe en andere werkelijkheid. Daar mocht zijn moeder eindelijk haar verhaal vertellen.
Hans Siepel (1958) is zelfstandig communicatiedeskundige. Siepel studeerde politicologie in Nijmegen (1977-1984), was enige tijd werkzaam als fractievoorlichter en politiek coördinator bij PPR/GroenLinks. Van 2003-2005 volgde hij twee jaar de master opleiding Spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Siepel is schrijver, moderator, docent en adviseur, vooral op het gebied van risico- en crisiscommunicatie en overheidscommunicatie. Ook geeft hij regelmatig lezingen over dit onderwerp. www.amenticonsultancy.nl

 

Download hier de flyer van de lezingencyclus (pdf file)

 

 

Locatie De lezingen worden gehouden in de aula van Crematorium Tilburg en omstreken. Karel Boddenweg 5 in Tilburg.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.