Agenda

Almelo. Open Dag Crematorium Almelo
Zaterdag 02 Juni 2012, 10:00 - 16:00

crematorium Twente Almelo


Open Dag Crematorium Almelo

Crematoria Twente / Oost Nederland geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Op zaterdag 2 juni wordt de inmiddels bekende Open Dag gehouden bij de vestiging in Almelo aan de Willem de Clerqstraat. Bezoekers kunnen rondkijken bij het crematorium, het terrein en achter de schermen, terwijl medewerkers vragen beantwoorden en rondleidingen geven. Mensen met vragen over cremeren, de plechtigheid, het afscheid en asbestemming kunnen terecht bij de medewerkers.

Activiteiten
De Open Dag duurt van 10.00 uur tot en met 16.00 uur. Medewerkers staan tijdens deze periode klaar om allerlei vragen te beantwoorden en rondleidingen te geven. Daarnaast is er aandacht voor de vele mogelijkheden om het afscheid naar eigen wens in te vullen en om de mogelijkheden voor asbestemming te bespreken. Ook wordt uitgelegd en getoond hoe een asverstrooiing in zijn werk gaat. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur demonstreren onze medewerkers een asverstrooiing met schelpenzand. Verschillende organisaties die zich bezighouden met verlies, rouw en asbestemming, zullen aanwezig zijn om informatie te geven over hun rol. Ook voor de kinderen is er aandacht. Steeds vaker zijn kinderen aanwezig bij een crematie. Tijdens de Open Dag is er koffie met wat lekkers en ranja en een ijsje voor de kinderen.

Open Dag
De Open Dag van het crematorium is de afgelopen jaren druk bezocht. Directeur Peter Molema: 'Een crematorium roept bij veel mensen vragen op en mensen zijn nieuwsgierig. We zien een trend dat ongeveer 60 % van de mensen tegenwoordig kiest voor een crematie. De Open Dag biedt de mogelijkheid om een keer achter de schermen te kijken. We spelen hiermee in op een behoefte. Bovendien is het belangrijk dat mensen stilstaan bij de mogelijkheden die er zijn om afscheid te nemen van een dierbare. Tijdens de Open Dag kunnen wij deze mogelijkheden laten zien en bespreken. Het zet mensen aan het denken, dat merken we elk jaar weer.'

Crematoria Twente/Oost Nederland
Bij Crematoria Twente/Oost-Nederland staan nabestaanden centraal. Zij krijgen de mogelijkheid om respectvol en volledig naar eigen wens afscheid van hun dierbare te nemen. Er zijn talloze manieren om voor, tijdens en na de crematieplechtigheid, betekenis te geven en betekenis te ontlenen aan het leven van de overledene. Inlevingsvermogen, gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit zijn belangrijke uitgangspunten. De sfeervolle accommodatie en de grote deskundigheid en professionaliteit van de medewerkers, zorgen voor rust en een vertrouwd gevoel.

  

Locatie Crematoria Twente/Oost Nederland, Willem de Clercqstraat 95, 7604 AR, Almelo
Afdrukken
: