Agenda

Tilburg. Lezing: Wibe Veenbaas: Rouwen in de tijd: over misverstanden en tijdsdruk die vereenzaamt
Maandag 26 Maart 2012, 19:30 - 22:00

 

Lezingen cyclus 2012

26 maart

Wiebe_Veenbaas

Wibe Veenbaas

Titel: Het licht doorgeven : de betekenis van het herbergen van verlies in families

Mensen kunnen lijden onder het verdriet van onverwerkt verlies dat door generaties heen wordt doorgegeven: waar het levenslicht gebroken is, stagneert de levensstroom. In het leven van diegenen die ons voorgingen, is verlies geleden en de consequenties daarvan raken de kinderen en de kleinkinderen. We zijn ingesponnen in het verhaal en het lot van de familie; wij zijn onmiskenbaar deel van dit geheel. Het hoort bij het leven van alle mensen dat we leren rond te komen met verlies en een antwoord te geven op ons lot, zodat we de vrucht hiervan kunnen dragen. Het verlorene keert niet terug, het nieuwe zit in onze eigen terugkeer naar die plek, waar het leven weer ten volle geleefd wordt en we het levenslicht door kunnen geven. Daar aangekomen zien we, hoe diegenen die ons voorgingen ons de weg hebben gewezen.

Introductie spreker

Wibe Veenbaas is oprichter van Phoenix Opleidingen in Utrecht en werkt er als opleider, therapeut en supervisor. Wibe ontwikkelde een breed scala professionele basis- en vervolgopleidingen, waaronder de opleiding Systemisch Werk. Hij schreef samen met Joke Goudswaard onder andere de boeken 'Vonken van Verlangen' en de 'Maskermaker', over de liefdesbanden in familiesystemen.

 

Deelname aan de lezingen is gratis; plaatsing op volgorde van aanmelding.

Aanmelden kan tot en met de dag vóór de lezing.
U kunt zich aanmelden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor informatie kunt u bellen naar:
013 465 73 55

De lezingen worden gehouden
in de aula van:
Crematorium Tilburg en omstreken
Karel Boddenweg 5, 5044 EL Tilburg

www.nietmeerbeter.nl
www.crematoriumtilburg.nl

Programma op de avond
19.30 uur zaal open, ontvangst met koffie en thee
20.00 uur aanvang lezing
Pauze
Vervolg lezing : met mogelijkheid tot stellen van vragen en discussie
22.00 uur einde lezing

Maximaal 200 personen kunnen de lezing bijwonen. Er worden zowel professionals en vrijwilligers uit de zorg als 'algemeen publiek' uitgenodigd.

 

 

Locatie Crematorium Tilburg en omstreken Karel Boddenweg 5, 5044 EL Tilburg
Afdrukken