header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

boek david vertrekt

David vertrekt
In 38 blogs schrijft Van Wel over zijn zoon, zijn plotselinge dood en zijn rouwverwerking.

Lees meer...


Boek_de_tussentijd De Tussentijd (dichtbundel)

De gedichten in deze bundel staan in het teken van een allesoverweldigend verlies. Het verlies van een kind. Het gemis dat daarmee samenhangt.
Lees meer...


boek_het-regent_in_mijn_toekomst Het regent in mijn toekomst

Voor de ouders is het verlies van een kind het meest ingrijpende dat hen kan overkomen. Grootouders lijden een dubbel verdriet: het verlies van het kleinkind dat henzelf zo’n vreugde schonk en de pijn om hun eigen kind dat dit moet doormaken. Om hun kind bij te staan, zetten ze hun eigen rouw opzij.
Lees meer...


Boek_je_kind_verliezen Je kind verliezen

Je kind verliezen- dat is onvoorstelbaar voor een buitenstaander. Ouders die zo'n verlies lijden, voelen zich dan ook vaak onbegrepen door de 'buitenwereld'.
Lees meer...


boek_In_leven_na_de_wending Leven na de wending

In Leven na de wending vertellen ouders openhartig over hun leven na het overlijden van hun kind. Over het intense gemis, de moeite die "loslaten" kost en het belang van herdenken.
Lees meer...


Boek_schaduwkind Schaduwkind

'Een vrouw die haar man begraaft, wordt weduwe genoemd, een man die zonder zijn vrouw achterblijft, weduwnaar. Een kind zonder ouders is wees. Maar hoe heten vader en moeder van een gestorven kind?'
Lees meer...


Boek_Voor_het_oog_van_Job

Voor het oog van Job

Het kerkhof van Volendam, laatste rustplaats van de veertien slachtoffers van de cafébrand in de Nieuwjaarsnacht 2001, heeft ook een aanzienlijke afdeling kindergraven van kinderen die op andere manieren de dood vonden.
Lees meer...


 Terug naar Boekenlijst Rouw

Boek: Nu is nog zo zonder jou

boek nu is nog zo zonder jouMarloes Harkema

Marloes Harkema is pas 28 jaar als ze weduwe wordt. In het boek 'Nu is nog zo zonder jou' beschrijft ze op aangrijpende wijze haar rouwproces. Het is een kwetsbaar en teder verslag, dicht op de huid en recht uit het hart geschreven. Een boek vol herkenning voor mensen die hun geliefde of dierbare hebben verloren, en hun omgeving.

‘Rouw is een eenzaam proces. In het bijzonder voor jonge mensen, omdat hun omgeving in de bloei van hun leven is en veelal geen ervaring heeft met rouw’, aldus Marloes Harkema. Met haar boek wil zij lotgenoten (h)erkenning en moed geven. Ook biedt het waardevolle handvaten voor mensen die willen troosten, maar niet weten hoe.


Titel Nu is nog zo zonder jou
Auteur Marloes Harkema
Illustrator Maartje van den Noort
Uitgever Scrivo Media
ISBN 9789491687556
Prijs € 18,95
Omvang  112 pg.
Uitvoering Paperback
 Te bestellen bij bol.com 

Terug naar Verlies partner
Terug naar Boekenlijst Rouw

 

Boek: De dood legt Liefde bloot

boek de dood legt liefde bloot M. van der Horst

Een persoonlijk verhaal om te troosten liefde als houvast bij verlies

''Een troostboek voor als verdriet te groot is voor een mens alleen.'

... ik wil herkennen, ik wil over dingen lezen die ik ook zo ervaar: Ik ben op zoek naar het gevoel erachter; eronder; hoe je je handhaaft, hoe je je opstelt, teweer stelt, hoe je dat doet, rouwen. Vinden anderen het ook zo vreselijk, ook zo moeilijk? Voelen zij zich ook zo vreemd? Ik voel me erg moe, droevig dankbaar, maar vooral ook leeg. Ik kom er niet bij, ik kom niet bij mij. Ik kan geen gesprekken met vreemden voeren, ik ben een beetje typisch volgens mij.

Marijtje van der Horst (1950), modevormgever en beeldend kunstenaar (in de modewereld bekend als Marijke Mulder), schreef het boek dat ze zelf zocht in de periode dat haar grote liefde ziek werd en uiteindelijk na vier jaar stierf. Ze vraagt zich al schrijvend, schilderend en fotograferend af wat er allemaal gebeurt en in hoeverre ze daar zelf grip op heeft. Ze beschrijft hoe ze ertoe komt haar modecarrière en haar kledingmerk stop te zetten, haar naam te veranderen en haar haar niet meer te verven. Hoe ze besluit bedrijf en huis te verkopen om voor het 'echte' leven te kiezen, om samen in eenzaamheid lief en leed te leven.


 

Titel

De dood legt Liefde bloot

Auteur

Marijtje van der Horst

Uitgever

studio mM design bv

ISBN

978 90 6963 981 9

Druk

2de druk

Prijs

€ 24,95

Omvang

Paperback, 219 pagina's

 

 

 

 

 

 

  

  

 

Terug naar Overzicht Verlies Partner
Terug naar
Boekenlijst Rouw 

Boek: Dood gewoon weduwnaar Over rouw en nieuw geluk

 Boek Doodgewoon weduwnaarChris Pin

Elk graf heeft zijn eigen verhaal. Op 31 juli 2009 veranderde het leven van de auteur toen zijn vrouw Ursula plotseling overleed ten gevolge van een hersenbloeding. Ze waren eenentwintig jaar bij elkaar en hebben samen twee kinderen. In drie seconden was hun leven voorbij. De dood van je partner is een vreselijke ervaring. Iedereen gaat hier anders mee om. Waarom praten mannen niet over hun rouwproces? Mannen houden hun pijn en emoties onder controle en uiten zich moeilijk in het delen van hun gevoelens. Het uiten van gevoelens is echter normaal in een rouwproces. De auteur leerde dat hij verdriet mag hebben. En dat is niet aan tijd, of wat dan ook gebonden. Zal hij ooit weer normaal kunnen functioneren en weer gelukkig kunnen worden?


Chris Pin :

"Ik ben geboren op 27 juni 1952 in Utrecht. In 1988 leerde ik Ursula kennen en vijf jaar later trouwden wij. We kregen samen twee kinderen: Krisje (1994) en Fender (1996). Op 31 juli 2009 overleed Ursula ten gevolge van een hersenbloeding. De dood van Ursula was als een schok. Hoe ga ik hiermee om? Hoe moet ik verder? Wil ik nog wel verder? Dat was voor mij het moment om te proberen mijn hoofd weer helder te krijgen. Als hulp daarbij ben ik met het schrijven van dit boek begonnen."auteur:

Chris Pin

aantal pagina’s:

182

geïllustreerd:

ja

uitvoering/formaat:

paperback 12,5 x 20 cm

ISBN:

978-94-6089-977-5

Bestellen online bij Boekscout

 

Terug naar Overzicht Verlies Partner
Terug naar
Boekenlijst Rouw 

Boek: Een volle kerk..... een leeg huis

Boek_een_volle_kerk__een_leeg_huis Jan van Berkum

In dit boek vertelt de auteur over zijn gevoelens en ervaringen na het plotseling overlijden van zijn vrouw. Hij laat ons niet alleen getuige zijn van zijn diepste bestaanscrisis, maar geeft ook een beeld hoe hij zich daaraan heeft ontworsteld. De terugblikken op zijn leven verzachten enigszins de tragedie, die de dood inhoudt. Klassieke muziek gaf hem in die moeilijkste periode veel troost. Zijn grote passie voor deze muziek loopt als een rode draad door dit boek.

 

  

Titel

Een volle kerk.... een leeg huis

Auteur

J.M. van Berkum

Uitgever

De Graaff, 2000

Prijs

€ 12,50

Uitvoering/omvang

Paperback, 151 pag.

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Overzicht Verlies Partner
Terug naar
Boekenlijst Rouw 

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief