Natuurbegraafplaats Weverslo ligt in de Peel op de grens van Brabant en Limburg tussen Venray en Deurne. De expositie laat zien hoe prachtig houtsculpturen als grafmonument tot hun recht komen in de vrije natuur. De sculpturen accentueren de karakteristieke plekken op de natuurbegraafplaats. Een wandelpad van 1 km voert u langs de mooie plekken van het 5 ha grote bos. Het is voor het eerst dat Nederlandse top houtkunstenaars samen exposeren rondom het thema 'natuur begraven en natuur beleven'.

De expositie wordt op tweede kerstdag 26 december om 11.00 uur geopend. De dagelijkse openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Zie voor meer informatie ook www.weverslo.nl

Houtsculpturen maken deel uit van de natuur
De geselecteerde houtkunstenaars exposeren vrij werk. Dat geeft een goed beeld van de kwaliteit en de veelzijdigheid van deze kunstenaars. Zij hebben allemaal ook ervaring met het maken van houten grafmonumenten. Deze worden doorgaans in opdracht gemaakt. De vijf houtkunstenaars hebben ieder hun eigen stijl. Dat blijkt uit materiaalkeuze, thematiek, manier van werken en de vormgeving. Ze delen de liefde voor het werken met hout als eerlijk materiaal en de voorkeur om milieubewust te werken. Dat leidt bij alle houtkunstenaars tot kunstwerken die integraal deel uitmaken van de vrije natuur.

Vrijheid en ruimte voor persoonlijke invulling
Kunst op de natuurbegraafplaats inspireert tot bezinning. Door de houten grafmonumenten behoudt het bos zijn natuurlijk karakter. In die sfeer is er alle vrijheid en ruimte voor een persoonlijke en vrije invulling van afscheid- en herdenkingsbijeenkomsten. Er zijn geen beknellende regels en voorschriften. Graven liggen op ruime afstand van elkaar en worden niet geruimd. Hier is nog sprake van 'eeuwigdurende grafrust'. Natuurbegraafplaats Weverslo is er voor iedereen die respect heeft voor mens, natuur en cultuur, geeft ruimte aan alle culturen, religies en levensbeschouwingen en biedt de mogelijkheid om verantwoordelijkheid te nemen voor het in standhouden van een evenwichtige natuur.

De houtkunstenaars zijn tijdens de openingsuren van de expositie dagelijks aanwezig. Zij helpen u graag als u de materialen en technieken voor het maken van houtsculpturen wilt leren kennen.