header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Gijsje Teunissen werd geïnspireerd door de Allerzielen Alom vieringen in het land en volgde de Masterclass bij Ida van der Lee, initiatiefnemer van Allerzielen Alom.

Voor dit bijzondere evenement zou Gijsje Teunissen graag in contact willen komen met familie en vrienden van overleden Bergense kunstenaars. Op zondag 31 oktober, de laatste dag van de kunst10daagse, tovert zij de Bergense begraafplaats om in een warme en gastvrije plek, waar iedereen welkom is om het leven van de overleden Bergense kunstenaars te vieren.

Familie en vrienden van de kunstenaars die begraven zijn in Bergen worden uitgenodigd om de laatste rustplaats van hun dierbare mooi aan te kleden en hier te gedenken. In de Allerzielen Alom vieringen in het ladn zie je prachtige voorbeelden van het vieren van het geleefde leven op de begraafplaats.

Je kunt denken aan een videopresentatie of foto’s van de kunst of van het leven van de kunstenaar. Maar ook het lezen van zijn of haar gedichten, spelen van zijn of haar muziek of zijn of haar kunst laten zien behoord tot de mogelijkheden. Vertellen wie iemand was, en wat hij nu nog betekend zal zeker veel mensen blij maken.

De kunstroute eindigt op het “kunst-plein” op de begraafplaats.

Hier is de mogelijkheid om kunst te bekijken van Bergense kunstenaars welke niet op deze begraafplaats begraven zijn. Bij een glas wijn, sfeervolle muziek en een vuurkorf kunnen herinneringen aan prachtige mensen uitgewisseld en inspiratie voor de toekomst gevonden worden.

Geïnspireerd door Allerzielen Alom zal de begraafplaats met honderden kaarsen en fakkels verlicht zijn, prachtige geluiden van klankschalen en zang toveren een sprookjesachtige sfeer.


Voor inspiratie kijk op de website van Ida van der Lee: www.allerzielenalom.nl

Meer meer informatie:

Gijsje Teunissen

Charon Uitvaartbegeleiding

Tel. 072-5070477

www.charonuitvaartbegeleiding.nl

kunst_voorbij2_gijsje_theunissen
"Allerzielen Alom, een kunstproject van Ida van der Lee, fotografie Max Linsen"

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief