facultatieve_technologies


Den Haag, 16 oktober 2009

 

 "Niet over één nacht ijs"

De Laatste Eer kiest voor milieu

 

Met de bouw van het multifunctionele Begrafenis-, Crematie- en Opbaarcentrum Iepenhof in Delft, heeft de Coöperatieve Uitvaartvereniging De Laatste Eer duidelijk gekozen voor het milieu. "Duurzaamheid en minimaal verbruik van energie zijn elementen die volledig bij ons passen," zegt de heer W. Zijlstra, directeur van De Laatste Eer. "We zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Zo is er gedetailleerd gekeken naar alle bouwmaterialen en bij bijvoorbeeld de crematieoven en het filter naar installaties die aan de hoogst denkbare milieunormen voldoen." Naar verwachting is de ‘Iepenhof', waar naast crematies ook ruimte is voor begrafenissen en ceremonieën, eind 2010 operationeel. De eerste paal werd op 24 september jl geslagen.

 

In de afweging met welke materialen en installaties bij ‘Iepenhof' gewerkt gaat worden, gingen De Laatste Eer en de architect ver. Zijlstra: "Zo komt bijvoorbeeld onder het gebouw een reservoir voor de opslag van overtallige warmte en koude zodat deze later gebruikt kan worden, maar ook wordt er een ‘ecodak' geplaatst. Duurzaamheid wordt bovendien gerealiseerd door in de bouw voor zo'n 80% gebruik te maken van natuursteen. Niet alleen omdat dit vrijwel geen onderhoud nodig heeft, maar ook omdat het in de natuur voorhanden is en er voor de productie geen extra energie nodig is."

 

Mede doordat de installaties aan de strengste milieueisen voldoen, koos De Laatste Eer voor Facultatieve Technologies: een double end FTII crematieoven met single stream filterinstallatie. In ‘Iepenhof' wordt tevens een High Speed Cremulator, een Ash Transfer Cabinet én een volautomatische invoertafel geïnstalleerd.

 

Facultatieve Technologies

Facultatieve Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van het ontwerpen, bouwen en onderhouden van crematieovens en verbrandingsinstallaties. Facultatieve Technologies heeft alle expertise onder één dak..Facultatieve Technologies maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is de Groep actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid'; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.