vingerafdruk

DELA ZET VERVOLG ONDERZOEK IN GANG
Nabestaanden mogen vertrouwen op echtheid van vingerafdruk
Het Radio 1-programma Radar besteedde zaterdag 3 november opnieuw aandacht aan het afnemen van vingerafdrukken bij overledenen.

De programmamakers lieten twee mensen horen die voor DELA  werkten en stelden dat zij verkeerde vingerafdrukken hebben gemaakt. DELA heeft hiernaar met verbijstering geluisterd.

De aantijging in het programma is aan DELA gericht, terwijl uit de uitzending klip en klaar blijkt dat de misstanden plaatsvinden bij andere partijen die betrokken zijn bij een uitvaart van een DELA-klant. Uit niets blijkt dat er beleid of werkinstructies zijn van DELA om vingerafdrukken te fingeren.

Onderzoek
Uit eigen, intern onderzoek blijkt dat misstanden bij DELA niet bekend zijn. Hierover heeft DELA eerder een bericht naar DELAbuiten gebracht. Naar aanleiding van de uitzending start DELA een vervolgonderzoek – dat wordt uitgevoerd door een onafhankelijk, extern bureau - waarbij ook de samenwerking met onderaannemers tegen het licht wordt gehouden. Het gaat daarbij om zo’n twintig leveranciers, waarvan we het vertrouwen hebben dat verreweg de meesten netjes werken en zich aan alle protocollen houden.

Mochten uit dit vervolgonderzoek alsnog incidenten naar voren komen waar wij nog altijd geen weet van hebben, worden de betrokken nabestaanden direct benaderd. Vanzelfsprekend worden benodigde verbeteracties direct in gang gezet.

Politiek
In de uitzending pleitte CDA-Tweede-Kamerlid Van Dam voor meer toezicht op de uitvaartbranche. DELA steunt dit initiatief.

 

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.