Sessler verheugt zich over de vele technische en creatieve mogelijkheden die het bedrijf biedt in dienst van het doel ‘gedenken in nieuwe stijl’.
Carolina Sessler is een bekende verschijning in de uitvaartsector. In samenwerking met beheerders, bedrijven en gemeenten heeft zij jarenlange ervaring in het inrichten van begraafplaatsen. Ze zat in het bestuur van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) en heeft binnen de branche haar stempel gezet, mede door haar achtergrond als uitvaartondernemer. Ongewild moest ze haar taken neerleggen en mocht ze een jaar geen contact hebben met de branche. “Zo moeilijk als dat was, zo fijn is het nu om vol enthousiasme te beginnen aan mijn nieuwe uitdaging; ik heb er zin in!” Ook directeur Johan Bakker verheugt zich: ‘’Met Carolina halen wij iemand in huis met een goede visie, verstand van zaken en een warm hart voor de branche.”

- Creatieve kweektuin
Twee werelden komen samen nu Sessler aan de slag gaat bij Bakker Betonwaren: “De familie Bakker heeft mij opgenomen in het familiebedrijf. Wij kunnen nu de brug maken naar de toekomst. Het bedrijf is een specialist en voorloper als het gaat om creatieve concepten. Dat betekent dat ieder idee uitvoerbaar is. Het is een groot voordeel om een eigen mallenmakerij te hebben, dat geeft mij het gevoel in een kweektuin te zijn beland.”
Zo kunnen gedenkparken worden ingericht met producten op maat, klein- maar ook grootschalig. Bakker Betonwaren is al 25 jaar specialist in funerair beton. Naast haar eigen BB productlijn ook ervaren aanbieder van de Memodes® productlijn. Samen met de nieuwe mogelijkheden maakt dat het gamma compleet.

- Bovengronds begraven
Sessler verwacht veel van de mogelijkheden van bovengronds begraven. “Velen kennen mij van mijn missie op dat gebied. Door kennis en kunde te koppelen zijn wij in staat om een hoogwaardig product aan te bieden. Men kan nu, desgewenst, aanwezig zijn bij de ontwikkeling van een product. Een individueel bovengronds graf, grotere aantallen, verschillende uitvoeringen, alles is mogelijk en uitvoerbaar. Wij beheren onze eigen productie en zijn daarom in staat scherp aan te bieden. De vraag naar bovengronds begraven is er al, zeker door de stijgende grondwaterstand maar ook vanuit de burgers.” Grafkelders zijn verder ontwikkeld en speciaal gericht op verschillende toepassingen. Grondwaterproblemen zijn op te lossen door het plaatsen van specifiek hierop gerichte grafkelders, aldus Sessler. “Naast bovengronds begraven is Bakker Betonwaren ook specialist in het vervaardigen en plaatsen van islamitische grafkelders.”

- Gedenken in nieuwe stijl

Veel begraafplaatsen kampen met het probleem van terugloop in bijzettingen. Gedenken in nieuwe stijl betekent volgens Carolina Sessler “samen de missie oppakken en burgers goed informeren over verschillende vormen van gedenken na een crematie op de begraafplaats. Thematuinen maken verschillende vormen van ondergronds en bovengrondse asbestemmingen mogelijk. Van de budget kunststof urnenkelder tot aan glas in lood met beton gecombineerde urnenwanden.”

Bakker Betonwaren kan helpen daar een waardige en piëteitsvolle invulling aan te geven, uit beton maar ook in combinatie met andere materialen. Sessler: “Wij hebben de fantastische mogelijkheid om voor u producten op maat te maken. Wij kunnen het totale ontzorgtraject aanbieden daar wij goed uitgerust zijn om in kleine en grote oplages zeer creatieve dingen te maken uit kwalitatief hoogwaardig beton. Daar zet ik me graag voor in.”
Carolina Sessler is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief