De nieuwe brug voor fietsers en wandelaars verbindt de Lutkemeerweg met het Herdenkingspark. Dit zorgt voor een verbinding met de Tuinen van West en een groene uitbreiding van de diverse wandel- en fietsroutes in het gebied.

Groene route door Westelijk Amsterdam
Tuinen van West is sinds 2009 getransformeerd tot een multifunctioneel recreatiegebied waar bezoekers kunnen wandelen, fietsen, eten, sporten en bovenal genieten van de natuur. Herdenkingspark Westgaarde maakte al deel uit van Tuinen van West. De begraafplaats is een groene oase met een afwisseling van bos, park, planten en bloemen, kunst en vogels. PC Hooft ziet de aansluiting via de nieuwe brug als een manier om nog meer natuurliefhebbers te laten genieten van deze andere kant van Westgaarde.

Toegang tijdens openingstijden van begraafplaats
De nieuwe verbinding bestaat uit een brug en een trap met fietsgoten om het hoger gelegen Herdenkingspark Westgaarde te bereiken. De gemeente heeft de brug aangelegd met subsidie van de provincie Noord-Holland op de grond van Herdenkingspark Westgaarde. Tijdens de openingstijden van de begraafplaats (dagelijks van 8:00 tot 18:00 uur) is de brug vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Daarbuiten is het brughek gesloten.

Feestelijk openingsprogramma
Op vrijdag 17 maart a.s. wordt de brug officieel geopend tijdens een feestelijk programma van de gemeente en PC Hooft samen. Dit start met een fietstocht naar de nieuwe brug onder leiding van landschapsarchitect Pieter Boekschooten. Hij zal onderweg stilstaan bij diverse bezienswaardigheden. Op Herdenkingspark Westgaarde openen Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, en Astrid Bosveld, vestigingsmanager van PC Hooft, de brug. Daarna maken de aanwezigen met een gids een wandeling over het educatieve pad op de begraafplaats. Als afsluiting is er een versnapering in het Parkcafé op Westgaarde.
Wilt u deelnemen aan het feestelijke openingsprogramma met fietstocht en wandeling? Zorg dan dat u op vrijdag 17 maart a.s. om 14:00 uur met uw fiets klaar staat voor vertrek bij Bok de Korverweg 4 (bij sportpark de Eendracht). Het programma duurt tot 16:30 uur. Deelname is gratis.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief