Stilstaan bij de dood doen we liever niet. Of toch wel? In ieder geval krijgt iedereen er een keer mee te maken. Vaak zijn we onvoorbereid als we met de dood worden geconfronteerd. In een korte tijd moet er veel geregeld worden. Keuzes worden gemaakt zonder werkelijk op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden.
Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van stervensbegeleiding, uitvaarten en de zakelijke en emotionele nazorg. De terminale zorg is verbeterd. Er zijn steeds meer mogelijkheden om op een eigen manier een afscheid in te vullen. Hulp bij het regelen van praktische zaken en emotionele nazorg wordt steeds professioneler. Over al deze onderwerpen kan de bezoeker voorlichting en inspiratie vinden op de beurs. Weten wat mogelijk is, helpt om een afscheid af te stemmen op de persoon en de persoonlijke wensen.

Kleinschalig en dichtbij
De beurs is opgezet vanuit de gedachte dat zo’n 40 regionale bedrijven hun licht laten schijnen op verschillende facetten van de dood. Zo kan de bezoeker in gesprek gaan met een uitvaartverzorger, een medewerker van een hospice of een professional op het gebied van verlies- en rouwverwerking.
Er is informatie over natuurbegraven en cremeren. Er zijn gedenksieraden, ambachtelijk vervaardigde uitvaartkisten, manden en urnen. Er is bijzonder rouwvervoer en aandacht voor rouwdrukwerk. Er zijn fotografen, bloemisten, een notaris en ritueel begeleiders. Er worden workshops gegeven. Op de website www.lichtopdedood.com staat een overzicht van alle beursdeelnemers.

Duvelhok
De beurs ‘Licht op de dood’ zal plaatsvinden in het Duvelhok, Sint Josephstraat 133 in Tilburg op 19 maart van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er parkeergelegenheid en een fietsenstalling. Bij de beursruimte is ook een lounge waar de bezoeker kan napraten onder het genot van een kop koffie en een broodje. Meer informatie vindt u op de website www.lichtopdedood.com .

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief