De belangstelling voor dit naslagwerk is sinds de presentatie eind september dusdanig dat er inmiddels al een tweede druk van de persen is gerold. “De reacties zijn enorm positief”, vertelt auteur Hans Bleijerveld. “Ik ben daar erg blij mee, omdat het veel zegt over de wil om de dienstverlening voortdurend te verbeteren. Want dat protocol en etiquette voor de kwaliteit van een uitvaart belangrijk is, is een open deur.”

protocol etiquetteBoek geeft houvast
“Al direct tijdens de presentatie bleek hoe belangrijk iedereen het vindt dat er een naslagwerk is dat inzicht en achtergrond geeft én houvast biedt bij bijvoorbeeld het toepassen van protocollen”, vertelt Bleijerveld. “Gelukkig worden er ook kritische vragen gesteld. Die gaan dan voornamelijk over het waarom van regels, dat de familie bepaalt en dat als je alles vastlegt dat een persoonlijke invulling in de weg staat”, zegt Hans Bleijerveld. “Als je het boek leest, begrijp je dat juist het tegendeel waar is. Echt álles wordt dankzij protocol gemakkelijker en overzichtelijker. Iedereen weet hierdoor waar hij of zij aan toe is. En dát geeft rust en overzicht, zodat er juist volop ruimte ontstaat om de persoonlijke invulling en alle aandacht te geven die nodig is.”

Tientallen deskundigen
Het boek – met een voorwoord van Gilbert Monod de Froideville, voormalig ceremoniemeester van H.M. Koningin Beatrix – kwam tot stand met medewerking van tientallen deskundigen van zowel binnen de uitvaartbranche als daarbuiten. “Voor protocol en etiquette rondom de uitvaart is erg veel belangstelling”, zegt Bleijerveld. “Zo heb ik in de afgelopen periode al verschillende presentaties mogen verzorgen en staan er ook al lezingen gepland. Ook is er vanuit de pers veel belangstelling.”

Online bestellen
Protocol & Etiquette rondom de uitvaart is een uitgave van UitvaartMedia en kost € 39,95 (ex btw, administratie- en verzendkosten). Bestellen kan via www.uitvaartprotocol.com.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief