Het symposium vindt plaats van 17.00 uur tot 21.30 uur (ontvangst vanaf 16.30 uur) in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Sprekers
Het symposium biedt een gevarieerd en interactief programma met interessante sprekers:

• Jan Mokkenstorm, directeur 113Online, platform voor suïcidepreventie, licht de cijfers, feiten en urgentie toe rond de preventie van zelfdoding. Hij gaat in op vragen als: Wat doet 113Online, wat is hun missie en visie? Wat zijn signalen om te herkennen dat iemand zelfdoding overweegt en wat kun je doen om iemand te helpen bij het zoeken naar een andere oplossing?
• Viktor Staudt, ervaringsdeskundige die een poging tot zelfdoding overleefde, vertelt openhartig ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’. Eind 1999 sprong hij voor een trein. Hij overleefde, maar verloor beide benen.
• Danielle Pascal, schrijfster en psychosociaal therapeute, gaat in op de impact van zelfdoding op de samenleving. Niet alleen op nabestaanden, maar ook op collega’s, klasgenoten, buren, hulpverleners, politie en andere betrokkenen. Hoe gaan zij ermee om, waar lopen ze tegenaan en wat hebben ze nodig?

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het symposium via www.yarden.nl/agenda en zich inschrijven voor twee van de drie interactieve lezingen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Programma
Na ontvangst met koffie, thee en broodjes introduceert dagvoorzitter Daan Westerink, publicist, rouwdeskundige en docent aan de Hogeschool Utrecht, het symposiumthema. Daarna kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de drie interactieve lezingen. De belangrijkste bevindingen en conclusies uit de lezingen worden vervolgens besproken door de dagvoorzitter en sprekers. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Het programma wordt muzikaal omlijst met live pianomuziek van Annerieke van der Loo.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.
Voor meer informatie: www.yarden.nl.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief