artist impression crematoriumVeldhoven
Het crematorium en uitvaartcentrum Veldhoven krijgt een ruime aula, een crematieruimte, opbaarkamers, een verzorggingskamer, een koffieruimte en kantoor. Het eigentijdse gebouw staat in een parkachtige omgeving met voldoende parkeerplaatsen. Er komen ongeveer 15 nieuwe arbeidsplaatsen. De DELA-locatie aan de Bastion 26, waar mensen terecht kunnen voor vragen, DELA-producten of om een uitvaart te regelen zal volgend jaar worden gesloten. Voor deze zaken kan men dan ook terecht in het nieuwe complex.

Steeds meer mensen kiezen voor cremeren
‘DELA is een coöperatie met meer dan drie miljoen leden’, aldus Norman van der Loop, projectmanager bij DELA. ‘In Veldhoven zijn er dat bijna 22.000. Dat betekent dat ongeveer de helft van het aantal inwoners van de gemeente Veldhoven een band heeft met DELA. Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. We vinden het belangrijk dat onze leden ook in de buurt gebruik kunnen maken van onze kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Nu zijn Veldhovenaren voor het opbaren van overledenen en crematiediensten nog aangewezen op Rijtackers in Eindhoven. Overigens zijn ook niet DELA-leden in welkom in het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum.’


Bomenkap

Om het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum goed bereikbaar te maken, komt er een aansluiting op de Eindhovensebaan. Voor die aansluiting worden er vanaf dinsdag 7 maart bomen gekapt. Ter compensatie plant coöperatie DELA op andere plekken op het terrein bomen terug.


Over coöperatie DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.