December 2015
Superblij zijn we met onze nieuwe website. Helemaal reponsive, zodat hij zich mooi voegt naar het formaat van de computer, de tablet of de telefoon. Tegelijk hebben we ook nieuwe inhoud toegevoegd. Daarnaast zijn we de laatste jaren ook steeds actiever geworden op facebook met een eigen bedrijfspagina. We kijken terug op twee geslaagde theateravonden met de voorstelling 'Dan neem je toch gewoon een hond'. En natuurlijk weer een column van Lian. 
En tot slot wensen we jullie op deze plaats een goed uiteinde van 2015, fijne feestdagen en een mooi 2016.

Anne, Lian en Harriet
Nieuwe website 

Vorige week is onze nieuwe website live gegaan. We zijn trots op de mooie vormgeving, Linda van Eijndhoven van studio x-hoogte, reuze bedankt. En dankzij de mensen van Tambien werkt het ook nog allemaal.
Een nieuw onderdeel op de site zijn de pagina's Inspiratie, waarop we de lezer suggesties doen voor de uitvaart, Ook ons aanbod op het gebied van nazorg hebben we uitgebreid met activiteiten waar troost uit te halen valt.  

 

 

 

Facebook

 
Nieuws wordt tegenwoordig vooral via facebook verspreid. Neem eens een kijkje op onze bedrijfspagina en als je de pagina liked, blijf je automatisch op de hoogte.
Theatervoorstelling twee maal uitverkocht

We kijken terug op twee geslaagde uitvoeringen van de theatervoorstelling 'Dan neem je toch gewoon een hond' in november. Zowel de NWE Vorst als Podium Azijnfabriek waren helemaal uitverkocht. We ontvingen mooie reacties zoals: 'er was niets dat ik niet herkende', 'ik voelde het in mijn hart, in mijn buik, overal'.
Dank je wel Mariska, Stephanie en Lizette van 
De Kunst van het Rouwen.
 

 

 

Column Lian - Circle of life

Jarenlang heeft Lian columns geschreven over ons werk voor de Bossche Omroep. In iedere nieuwsbrief laten we er een terug komen.

Circle of life

De ziekte van Hanny bevind zich in een terminale fase. Met haar man is ze aan het denken over hoe haar uitvaart vorm te geven. Ik zit aan het ziekbed om over hun wensen en mogelijkheden te praten. Uit de dingen die ik hoor, zijn mooie elementen te halen die gebruikt kunnen worden bij het afscheid. Hanny tekent bv. mandala’s. Als de rouwkaart ter sprake komt, vraag ik of een van haar tekeningen daarop een plek kan krijgen? Na wat over en weer gepraat, kiest ze er een die een speciale betekenis voor haar heeft. Ik laat er een proefdruk van maken. Nog voor haar overlijden krijgt de kaart hun goedkeuring.

Hanny vraagt haar man om mij het baarkleed te laten zien wat vriendinnen samen voor haar hebben gemaakt. Op een effen ondergrond is met stof van henzelf, in ringen een ronde vorm genaaid. Het middelpunt is een sjaal van Hanny. (De tweede cirkel heeft zich ontvouwen.) Het is een prachtig, kleurrijk geheel wat straks over haar kist gelegd gaat worden. Voorzichtig en met beleid vouwt haar man het kleed weer kreukvrij op.

Tussen overlijden en uitvaart is een club mensen in de weer met lichtjes: 250 Olvaritpotjes, verzwaard met schelpenzand en een waxinelichtje erin. Na de afscheidsdienst in de kerk krijgen alle gasten een lichtje mee. We lopen in een lange stoet naar de begraafplaats. Jammer dat het niet donker is, denk ik nog even. Op de centrale afscheidsplek worden de glaasjes in een kring om Hanny geplaatst. Voor de laatste keer wordt ze door dierbaren in het licht gezet. Die dag zal de cirkel voor haar blijven branden totdat de kaarsjes vanzelf doven. 

Om met woorden van Hanny af te sluiten: “De cirkel is rond”.
 

“Rituelen helen” is een titel van een boek. Ik kan het alleen maar beamen. Of het nu bestaande rituelen of nieuwe rituelen zijn, ze voegen altijd iets toe. Ze verwijzen naar iets waardevols, bieden houvast, maken mensen deelgenoot, verbinden, ondersteunen, geven troost. De actieve betrokkenheid erbij maakt dat mensen met een goed gevoel terug kijken op een uitvaart, wat een belangrijke positieve stap is in de rouwverwerking.

013-5920048    of   073-6897242
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief