In diverse theatervoorstellingen worden verschillende vormen van rouw en verlies op onderwijsinstellingen in heel Nederland uitgelicht en bespreekbaar gemaakt. Bijvoorbeeld rouw bij het overlijden van een gezinslid, of rouw na de scheiding van ouders of omdat een eerste liefde op de klippen is gelopen. Onderwerpen die jongeren en hun begeleiders doorgaans lastig vinden om te bespreken, worden hiermee uit de taboesfeer gehaald.

Rouw is niet trendy en hip
Zware onderwerpen die gerelateerd zijn aan rouw en verlies worden op de planken bij de onderwijsinstellingen bespreekbaar gemaakt. Na afloop van de voorstelling gaan de jonge acteurs van Theater TRAXX met de jongeren in gesprek. Tijdens deze levendige discussies wordt gesproken over hoe je met rouw en verlies kan omgaan.
Monique Houtzager, projectmanager bij Yarden: ‘Praten over rouw en verlies is misschien niet trendy en hip onder jongeren, maar helaas komt iedereen het tegen in zijn of haar leven. Het is belangrijk om te weten hoe je daarmee om kunt gaan. En ook hoe je een ander kunt steunen. Een goed afscheid van een dierbare helpt je verder. Deze theatervoorstelling draagt daar sterk aan bij. We zijn er dan ook trots op dat Yarden het komende schooljaar 60 TRAXX voorstellingen mogelijk maakt.’Praten over verlies toegankelijk maken
Ailina Boeree, theatermaker en eigenaar Theater TRAXX: ‘Door de samenwerking tussen het Ministerie van Onderwijs en uitvaartorganisatie Yarden zijn de voorstellingen voor een zeer gering bedrag bereikbaar voor onderwijsinstellingen. Dit maakt het praten over en leren omgaan met rouw en verlies voor meer leerlingen en hun begeleiders toegankelijk. En daar zijn wij als theatermakers heel erg blij mee. De voorstellingen zijn overigens ook te boeken door zorginstellingen.’

Over de TRAXX-voorstellingen
Yarden omarmt drie voorstellingen van TRAXX, namelijk:
- Rouw op je dak (overlijden vader, een verkering die uit gaat, ouders die gaan scheiden)
- Weerzin (omgaan met zelfmoord)
- Kapot van jou (afscheid na een verkeersongeval met dodelijke afloop)
Iedere theatervoorstelling duurt een uur. Na de voorstelling vindt een interactieve nabespreking plaats van een uur door de jonge acteurs met de jongeren. Ook is er later in de klas een follow-up mogelijk om verder op het thema in te gaan.

Over Yarden
Yarden is dé afscheidspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.
Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden, 900 medewerkers en 200 vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

  

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

U kunt een aanmeldformulier aanvragen via info@uitvaartadressengids.nl (klik hier)
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief