Ouderen kiezen in een kwart van de gevallen voor een uitvaart in de plaats waar ze opgroeiden. Voor minder dan 40 procent van de Nederlanders maakt het niet zoveel uit waar de uitvaart plaatsvindt. Zij vinden de plaats waar ze op het moment van overlijden toevallig wonen prima geschikt. Ruim vijftien procent wil de uitvaart in een plaats waar ze op latere leeftijd zijn gaan wonen.
“Mensen waaien gedurende hun leven uit en gaan ergens anders wonen, maar uit dit onderzoek blijkt dat jongeren zich dat nog niet zo goed kunnen voorstellen. De band met de regio is op jongere leeftijd nog dusdanig sterk dat ook het afscheid daar plaats moet vinden. Met de jaren blijkt dat gevoel af te nemen. Toch blijft de geboortestreek een gewilde plek voor de uitvaart.”, aldus Emile de Jong, directeur van Nuvema.

Grote prijsverschillen in de regio
De plek waar iemand begraven wil worden is van grote invloed op de totale kosten van een uitvaart. Zo stelt elke gemeente stelt zelf de grafkosten vast en deze kunnen variëren van 800 tot 7.000 euro. Daarnaast hanteren uitvaartverzorgers een lokaal prijsniveau voor hun producten en diensten. Zo kunnen de kosten van een uitvaart in Amsterdam bijvoorbeeld veel hoger liggen dan in Groningen. Voor de consument is het van belang om hier rekening mee te houden wanneer die zich verdiept in uitvaartkosten of het verzekeren van een toekomstige uitvaart.

Lokale uitvaartverzorger van belang
Voor bijna de helft van de ruim 1000 ondervraagden is een plaatselijke uitvaartverzorger onmisbaar bij een regionale begrafenis of crematie. De Jong: “blijkbaar vinden ook de mensen die geen sterke band meer hebben met hun geboortegrond een lokale uitvaartverzorger belangrijk. Een uitvaartverzorger uit de buurt is praktisch, maar kent ook de plaatselijk gebruiken en tradities.” De volledige onderzoeksresultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.nuvema.nl.

Over Nuvema Uitvaartverzekering
Nuvema bestaat sinds 1949 en heeft ruim 300.000 klanten in heel Nederland. Daarnaast werkt zij samen met 300 lokale uitvaartverzorgers die werken volgens de lokale wensen en gebruiken. Nuvema hecht veel waarde aan persoonlijke wensen van haar klanten zodat ze zich op maat kunnen verzekeren. Hierbij wordt ook rekening gehouden met prijsverschillen tussen de verschillende regio’s zodat bij overlijden het volledige bedrag voor de uitvaart gedekt is.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

U kunt een aanmeldformulier aanvragen via info@uitvaartadressengids.nl (klik hier)
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief